Brannslokking etter KK-oppsigelse

Ny sjef avviser Se og Hør-vridning.

Frustrasjonen skal også være stor blant de ansatte i KK etter uttalelsene til Engesland. De kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen til den profilerte sjefredaktøren om at Norges største kvinneblad skal endre profil.

Ifølge Dagens Næringsliv frykter Bente Engesland at KK skal nærme seg Se og Hørs underholdnings og kjendisjournalistikk. Derfor slutter hun på dagen.

- Alt jeg kan si til deg er at jeg står for en annen linje enn forlagsledelsen, en mer samfunnsengasjert linje, uttalte Engesland til Dagbladet i går, uten å gå nærmere inn på hva hun protesterer mot.

Brannfakkelen fra sjefredaktøren ble ikke tatt godt imot av ledelsen i det fusjonerte Allers Familie Journal og Se og Hør Forlaget. Forlagsredaktør Ellen Arnstad rykket ut for å tilbakevise at det var drastiske endringer på gang.

Arnstad konstituert

- Jeg vil avkrefte at det er lagt opp til en dramatisk endring av den redaksjonelle kursen i KK. Vi jobber med redaksjonelle justeringer, og det er konkurransesensitiv informasjon som jeg ikke kan kommentere. Vi kjenner oss imidlertid ikke igjen vinklingen om av KK skal gå i retning av Se og Hør eller kjendisstoff. KK skal heller ikke avvikle sin reportasjeprofil, sier Arnstad.

- Hvordan ser du da på uttalelsene til Bente Engesland?

- Kommentarene sine får hun svare for. Jeg konstaterer at vi har to forskjellige virkelighetsoppfatninger, sier Arnstad.

SPLID I KK: Bente Engesland forlater redaktørstolen i Norges eldste - og fortsatt største - kvinneblad i protest. Foto: ERLEND AAS / SCANPIX
SPLID I KK: Bente Engesland forlater redaktørstolen i Norges eldste - og fortsatt største - kvinneblad i protest. Foto: ERLEND AAS / SCANPIX Vis mer

Hun er nå konstituert som sjefredaktør i KK inntil ny redaktør er på plass.

Kjenner seg ikke igjen

Men kvinnebladet som i fjor mistet nærmere 12 prosent av opplaget sitt, må også jakte etter ny nestleder i redaksjonen. Samtidig med Engeslands avgang i går, meldte redaktør Lene Einang Flach at hun går tilbake til NRK.

Til Dagbladet sier Einang Flach at hun ikke var klar over sjefredaktør Engeslands beslutning da hun sa ja til NRK.

- Men det er trist for en redaksjon at to ledere går samtidig. Jeg skjønner at det ikke er en heldig situasjon, sier Einang Flach.

Hun har vært Engesland nærmeste medarbeider, men ser ikke ut til å dele hennes syn på hvilken retning KK går i.

- Jeg ser at det spekuleres om KK skal bli mer lik Se og Hør, og jeg vil overhodet ikke si at dette er et signal som ledelsen i forlaget har gitt, sier Einang Flach.

Leder for redaksjonsklubben i KK, Cecilie Klem, sier til Dagbladet at oppsigelsen ti Engesland skapte forvirring blant journalistene.

Brannslokking etter KK-oppsigelse

- Det mest negative for mine medlemmer er at vi er litt forvirret. I dag har vi fått høre to historier. Vi er blitt informert av Ellen Arnstad om at KK ikke skal endre profil, verken i retning av Se og Hør eller det lettere bladet Kamille, sier Cecilie Klem.

<B>AVVISER: - Jeg avkrefter at det er lagt opp til en dramatisk endring av den redaksjonelle kursen i KK, sier forlagsredaktør Ellen Arnstad.