Bransjedronninga snur

Gram-leder Marianne Antonsen har tidligere kjempet for et pop- og rockmuseum i Trondheim. Nå mener hun museet like godt kan legges på is.

I gårsdagens avis uttalte Knut Schreiner fra Turboneger og Euroboys at det er meningsløst å lage et pop- og rockmuseum i Norge så lenge vi ikke har så mange internasjonale suksesser å vise til. Han foreslo å la saken ligge i 20 år, fram til vi har mer å stille ut.

Leder Marianne Antonsen i mektige Gramo (musikernes og plateselskapenes vederlagsbyrå) har vært blant de mest profilerte deltakerne i debatten om hvor museet skal ligge. Når innholdsdebatten nå kommer på banen, viser det seg at hun ikke er så interessert i et museum likevel.

-  Jeg klarer ikke helt å mane fram den store interessen for et norsk pop- og rockmuseum. Jeg er helt enig med Knut Schreiner - det er rett og slett for tidlig, sier Antonsen til Dagbladet.

Antonsen har fra før gått inn for at museet burde ligge i Trondheim, men går ikke med på at hun nå foretar en snuoperasjon.

-  Jeg har bare forholdt meg til at staten har bestemt at det skal lages et museum. Som leder for Gramo, som sitter på landets største platesamling, har jeg gått inn for det alternativet som gjorde plass til denne samlingen. Dermed gikk jeg inn for Trondheim, forklarer Antonsen.

-  Overraskende

Svein Bjørge har vært initiativtaker til et opplevelsessenter for norsk pop og rock på Schous plass i Oslo.

Han blir stille i andre enden av telefonen når Dagbladet viderebringer Antonsens uttalelser:

-  Dette er jo litt overraskende, men ingenting overrasker meg lenger når det gjelder Antonsen. Hun har som regel en agenda bak hva hun sier, sier han og legger til:

-  Det er litt merkelig at en som har jobbet så tungt for trøndelagsalternativet nå sier at det ikke er viktig med et museum.

Svein Bjørge er slett ikke enig med det som Knut Schreiner uttalte i gårsdagens Dagbladet.

-  Det er litt typisk at dette kommer fra en ung artist. Selv om vi ikke har så mange internasjonale suksesser å vise til i Norge, så er det spennende å vise hvilken påvirkning norsk pop og rock har hatt på vår kultur.

-  Har ikke interesse

Også Tom Skjeklesæther, som har jobbet for å legge museet til Halden, blir overrasket over Antonsens uttalelser.

-  Ja vel. Jeg tror en del folk vil mene at dette er en ganske overraskende kuvending fra Antonsen. Men hun har hatt fint lite med norsk rockhistorie å gjøre. Det er kanskje derfor hun ikke har interesse for museet.

Trond Giske har i likhet med Antonsen kjempet for å legge museet til Trondheim. Han tar Antonsens uttalelse med knusende ro.

-  Som Gramo-leder er hun nok først og fremst opptatt av hva som er viktig for musikerne i dag. Et vanlig museum vil nok ikke være spesielt viktig for dem, men et opplevelsessenter kombinert med øvingslokaler og andre aktiviteter kan være til inspirasjon for neste generasjons musikere. Det er viktig at vi får satt i gang en skikkelig innholdsdebatt nå. Jeg tror ikke jeg og Antonsen er så veldig uenige, sier Giske.


• Knut Schreiner mener han er feilsitert i gårsdagens avis. Han ble sitert på at Norge ikke har hatt én internasjonal suksess. Det han mente var at vi ikke har så mange internasjonale suksesser å vise til.

KUVENDING: Tidligere kjempet hun for et rockmuseum i Trondheim. I dag sier Marianne Antonsen i Gramo: - Jeg er helt enig med Knut Schreiner - det er rett og slett for tidlig. Bildet er tatt i forbindelse med årets norske Grand Prix finale i mars i år.