Bransjen i ekstase for å få «Snømannen»-produksjonen til Oslo

Det norske filmmiljøet håper det vil gi ringvirkninger.

I OSLO: Michael Fassbender, som portretterer Harry Hole, er for tiden i Oslo for innspillingen av Hollywood-filmen «Snømannen», basert på en krimbok av Jo Nesbø. Foto: NTB Scanpix
I OSLO: Michael Fassbender, som portretterer Harry Hole, er for tiden i Oslo for innspillingen av Hollywood-filmen «Snømannen», basert på en krimbok av Jo Nesbø. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - «Snømannen» betyr at mange filmarbeidere får erfaringer i en skala de enda ikke har vært borti, sier Torbjørn Urfjell, leder av Virke Produsentforeningen, til Dagbladet i en sms.

Mandag startet innspillingen av den mye omtalte «Snømannen»-filmen, den aller første filmatiseringen av Harry Hole-universt til Jo Nesbø.

De neste månedene skal det britiske produksjonsselskapet Working Title lage en Hollywood-produksjon med det største filmteamet som noensinne har vært på plass i Tigerstaden.

Er godt for bransjen Å få «Snømannen»-produksjonen til Oslo har vært viktig for politikerne, både i Oslo og på Stortinget. Innspillinga ble ikke endelig lagt til den norske hovedstaden før Oslo kommune la 1,5 millioner kroner på bordet for å lokke produksjonen hit.

- Det er definitivt den største produksjonen vi har hatt her til lands, at massevis av norske filmfolk får arbeide på en sånn produksjon er bra for industrien, forteller filmkomisjonær Truls Kontny til Dagbladet.

Han mener at det allerede er høyt nivå på arbeiderne her til lands, men at de nå får de bryne seg på en større produksjon enn tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer