Bravo, Espen

«Fire Of Dance» er et ungt, rått og flott internasjonalt musikalshow med Espen Grjotheim på stjernelista.

Det er ikke ofte man ser et førsteklasses show stappfullt av glitrende fagkunnskap både på og bak scenen, og oppdager at man faktisk sitter og heier på Grimstad. Det beste er at dette sikkert ikke er siste gang.

SHOW:

«FIRE OF DANCE»
Arrangør: Kim Wigt Productions B.V.
Oslo Konserthus

Ungt, rått og flott internasjonalt musikalshow med Espen Grjotheim på stjernelista.

Norske Espen Grjotheim, altså fra Grimstad, er et ungt kjempetalent. Allerede nok skolert til å innta den internasjonale musikalscenen fullstendig overbevisende.

«Fire of Dance»-forestillingen er konsentrert om musikalske og danseriske høydepunkter i ungt musikalstoff som «West Side Story» (hvor Grjotheim bl.a. synger berømte numre som «Maria» og «Tonight» mot nydelige Christiane Heinke), «Grease» , «Fame» og «A Chorus Line» .

I det unge ensemblet på 28 er det også helt briljante dansere som slår til med en teknikk, energi og forrykende danseglede i sjangere som stepp, riverdance og stomp. Et 20-manns orkester gir trøkk nok. «Fire of Dance» lanseres da også som «100% live».

Om det rent scenisk er en svært enkel produksjon basert på skiftende bakgrunnsfoto, lys og røykeffekter, får det internasjonale teamet av koreografer og instruktører tyskeren Stephan Grühn, amerikaneren Dean Welterlen, irske Lisa Delaney og engelske Belinda Basu til gjengjeld konsentrert oppmerksomheten maksimalt om artistene. Og de lar ikke sjansene gå fra seg.

Intenst gjøglende når de rett ut i salen, selv når vanskelighetsgraden tar pusten fra oss som følger hver minste nyanse med jubel.

Selv etter over hundre forestillinger Europa rundt, er dette showet et overskuddsforetak i den grad at taket i Oslo Konserthus løftet seg i jubelen i går. I kveld er det Trondheims tur, men heia Grimstad og Espen Grjotheim.