Anmeldelse: Anne B. Ragde, Datteren

Bravo, Ragde!

Anne B. Ragde er endelig i mål, med denne fine avrundingen av «Berlinerpoplene»-serien.

I MÅL: «Datteren» skal være aller siste bok i Anne B. Ragdes serie om folket på Neshov. Foto: JØRN MOEN
I MÅL: «Datteren» skal være aller siste bok i Anne B. Ragdes serie om folket på Neshov. Foto: JØRN MOEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Berlinerpoplene» (2004) er en av Norges største boksuksesser, og serien gjorde Anne B. Ragde til en av vår tids mest folkekjære forfattere. De tre første bøkene ble dramatisert både for teater og fjernsyn. Serien var egentlig ment å være en trilogi, men etter ni år gledet Ragde leserne med oppfølgeren «Tilgivelse». I forfjor kom «Liebhaberne», som var ment å runde av serien. Den hadde en avslutning som var brå og ganske skuffende.

Nå har Ragde begått den kraftanstrengelsen det må ha vært å skrive en sjette og aller siste bok i serien. Den er en sann glede, der Ragde viser hvor proff hun er som historieforteller. Spesielt i den vakre og elegante avslutningen.

Nye skikkelser

Hovedperson i denne boka er Torunn – datteren - som har vært en gjennomgangsfigur helt siden første bok. Da reiste veterinærassistenten fra Oslo til Trondheim for å møte sin far, som hun kun hadde truffet én gang tidligere. Torunn har et katastrofalt forhold til menn, et dårlig forhold til sin selvopptatte mor, og sliter med minnene fra da hun fant sin far død. Men hun er en grepa dame med et stort hjerte for dyr, sine onkler og sin farfar. Nå har hun overtatt gården Neshov på Byneset utenfor Trondheim. Hun driver også begravelsesbyrået etter sin elskede onkel Margido, som til hennes store sorg døde i forrige roman. Mens hennes andre onkel Erlend lever et lykkelig og hektisk liv i København, med sin styrtrike ektemann Krumme, deres trillinger og barnas to mødre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer