«Breaking Bad»-psyko imponerer i ny «Fargo»-sesong

Innfrir forventningene.

BLODIG: «Breaking Bad»-favoritten Jesse Plemons spiller en slakter som går litt for langt for kjærligheten i andre sesong av «Fargo». Foto: HBO Nordic
BLODIG: «Breaking Bad»-favoritten Jesse Plemons spiller en slakter som går litt for langt for kjærligheten i andre sesong av «Fargo». Foto: HBO Nordic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om noen var skuffet over den haltende andresesongen til «True Detective» er trøsten på vei 13. oktober.

Da har andre sesong av «Fargo» premiere hos HBO Nordic, og etter de fire første episodene å dømme tegner den til å bli ett av årets store tv-seriehøydepunkter.

I likhet med småskuffelsen fra i sommer er dette en kompleks krimfortelling, basert på én manusforfatters visjon, som følger et stort rollegalleri som på ulike vis overlapper med hverandre.

Men der «True Detective» ofte var både innfløkt og humørløs, med oppstyltede replikker som bare tidvis traff mål, er «Fargo» ren glede å følge med på, og serieskaper Noah Hawleys replikker sitter nok en gang som et skudd.

Romanforfatteren Hawley har som sist eneansvar for manus.

Der han forrige gang så ut til å tolke opphavet «Fargo» via «No Country For Old Men», er det ikke umiddelbart klart hvilke andre filmer fra Coen-brødrenes katalog han drar veksler på her - selv om «The Man Who Wasn't There» refereres her og der. Krim fra 70-tallet Historien er en forløper til første sesong, lagt til 1979, og har tre hovedspor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.