Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Breaking Bad»-stjerna lagde manuskonkurranse for ukjente filmspirer

Spiller i vinnerfilmen.

TOK EKSTRAROLLE: Da produksjonen av Bryan Cranston-filmen «Cold Comes the Night» ble satt på pause, bestemte stjerna seg for å lage kortfilm med crewet. Foto: Skjermpdump fra filmen
TOK EKSTRAROLLE: Da produksjonen av Bryan Cranston-filmen «Cold Comes the Night» ble satt på pause, bestemte stjerna seg for å lage kortfilm med crewet. Foto: Skjermpdump fra filmen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): Under innspillingen av Bryan Cranston-filmen «Cold Comes the Night» (som forøvrig ser svært lovende ut) ble produksjonen rammet av orkanen Sandy.

«Breaking Bad»-stjerna kunne lett benyttet langhelga som fulgte av dette til å slappe av, men i følge The Playlist bestemte han seg i stedet for å arrangere en manuskonkurranse for innspillingens produksjonsassistenter.

- Jeg tror han bare var inspirert av øyeblikket. Vi var i en liten filmskaperboble ute i skogen, så det var ikke noe å finne på, forteller vinner Brandon Polanco til No Film School.

Skrevet på én dag
- Jeg hadde sånn cirka én dag på meg til å skrive manuset, og den neste dagen ga jeg det til ham. Jeg var utslitt, jeg hadde skrevet hele natta og jeg var bokstavelig talt sånn «jeg vet ikke egentlig hva dette er, jeg bare fødte denne tingen ut av natta og over på papiret, så værsågod». Så snart han valgte manuset hadde vi tre timer til vi skulle begynne å filme.

Fortellingen i «Writer's Block» (du kan se hele kortfilmen her) følger Cranston i rollen som en manusforfatter, alene på et hotellrom, som skriver om en kvinne i en mørk kjole.

Så får han øye på henne i gangen utenfor rommet, og går etter henne.

- Fortsett å skape
Polanco, som tidligere har studert teater, filmet Cranston over to kvelder, og fikk flere innspill fra skuespillerveteranen.

- Vi fikk detaljerte punkter om handlingen som: «Hva betydde scena i kinosalen?» Det var flott å kunne prøve ut ideer på ham.

Den unge filmskaperen forteller No Film School at han nå har flere prosjekter på gang - både kortfilmen «Passing By» og webserien «Pride».

- Rådet jeg fikk fra Bryan er «bare fortsett å skape».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!