ROBOTENE TILBAKE: Sesong to ble kritisert for en komplisert og uoversiktlig handling. The Ringer håper på mer humor og menneskelighet i seriens tredje sesong. Video: HBO Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

«Westworld»

«Breaking Bad»-stjerne til «Westworld»: - Perfekt

- Han har den perfekte personligheten for et show uten personlighet.

Aaron Paul, kanskje mest kjent som karakteren Jesse fra serien «Breaking Bad», skal spille i den tredje sesongen av den populære serien «Westworld». Dette melder Variety.

Det er foreløpig uvisst hva slags rolle Paul skal spille, men ifølge Deadline er det grunn til å tro at han kommer til å bli fast inventar i den kritikerroste science fiction-/western-serien om en høyteknologisk fornøyelsespark hvor robotene - eller «vertene», som de heter i serien - gjør opprør.

Paul spiller for øyeblikket i Hulu-dramaet «The Path», men for mange vil han alltid være den elskverdige metamfetamin-kokken Jesse Pinkman fra «Breaking Bad». Paul fikk fem Emmy-nominasjoner for rollen, hvorav han vant tre.

Han har også spilt i Hollywood-filmer som «Need For Speed» og «Come Find Me».

I august sa serieskapere Jonathan Nolan og Lisa Joy ifølge The Hollywood Reporter at seriens tredje sesong kom til å medføre et «radikalt skifte».

«Yo, Mr. White!»: For mange vil antageligvis Aaron Paul alltid være den elskverdige metamfetamin-kokken Jesse Pinkman fra serien «Breaking Bad». Foto: NTB Scanpix.
«Yo, Mr. White!»: For mange vil antageligvis Aaron Paul alltid være den elskverdige metamfetamin-kokken Jesse Pinkman fra serien «Breaking Bad». Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Paul er den perfekte skuespiller for seriens nye retning, skriver The Ringer.

- Han har karismaen, energien og entusiasmen som skal til for å tilføre litt sårt tiltrengt menneskelighet til «Westworld». Nå er det opp til serieskaperne å sørge for at de ikke lar denne sjansen gå fra dem.

- Livløse og mekaniske

The Ringer har tidligere kritisert «Westworld»s andre sesong for å ha en altfor komplisert handling, som fremmedgjorde deler av seermassen fra den første sesongen.

- Programmet tar til stadighet for seg forskjellene - eller mangel på sådan - mellom mennesker og verter. Dessverre føles vertene ofte like livløse og mekaniske som man kunne forventet, skriver de i en annen artikkel.

Nettstedet skriver videre at Paul spilte «Breaking Bad»-Jesse på en måte som var «både morsom og dypt menneskelig» - egenskaper de mener «Westworld» desperat trenger.

- Han har den perfekte personligheten for et show uten personlighet. - og derfor er fallhøyden stor. Størst utbytte får vi nok med Paul i en rolle med en viss emosjonell spennvidde, som takler verdens elendighet med humor - du vet, en person. Ideelt sett får vi en hel sesong med one-liners. Materialet er potensielt endeløst.

- Kan være bortkastet

Dersom Paul skal spille en hittil ukjent robot, tror nettstedet derimot at potensialet kan være bortkastet. Eller enda verre: dersom han spiller «den n'te menneskekarakteren uten noen menneskelige egenskaper».

- Paul har en fantastisk spennvidde, men enten han spiller en vert eller et menneske, vil rollen hans - og i forlengelsen, hele den tredje sesongen - være bortkastet om han bare er enda en robot.