«Breaking Bad» vant stort under nattas Golden Globe

«12 Years a Slave» og «American Hustle» hentet de viktigste filmprisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): «12 Years a Slave» vant hovedprisen, mens «American Hustle» hentet tre Golden Globe-statuetter under nattas prisutdeling i Beverly Hilton Hotel.

«Breaking Bad» og komiserien «Brooklyn Nine-Nine» ble de store vinnerne blant tv-seriene.

Styrket Oscar-sjansene David O. Russells «American Hustle» - en krimkomedie basert på den sanne historien om FBI-operasjonen Abscam - og «12 Years a Slave» var på forhånd de store favorittene, med sju nominasjoner hver.

Skaperne bak «American Hustle» kunne lenge smile bredest, med skuespillerpriser til Amy Adams og Jennifer Lawrence, og pris for beste film (komedie eller musikal). Filmen kommer først på norske kinoer 14. mars.

Steve McQueens «12 Years a Slave» (norgespremiere 31. januar) så derimot ut til å bli forbigått, men kunne til slutt hente kveldens siste statuett, prisen for beste film.

Blir det dermed «12 Years...» og «American Hustle» som kommer til å knive om årets Oscar? De to har i hvert fall ikke svekket sjansene sine, men det er verdt å huske på at Golden Globe-prisene deles ut av Hollywood Foreign Press Association (som består av 90 journalister fra hele verden), mens Oscar bestemmes av 6000 filmarbeidere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer