LEDER

Dagbladet mener:

Bred mobilisering mot hat og rasisme

Det beste midlet mot hatefulle ytringer er ikke å begrense ytringsfriheten, men å bruke den.

KLAR MELDING: Den draps- og terrorsiktede Philip Manshaus hilste retten på nazi-maner i et fengslingsmøte. Det er ingen tvil om hvor han hører hjemme politisk. Foto: John Terje Pedersen / DAGBLADET
KLAR MELDING: Den draps- og terrorsiktede Philip Manshaus hilste retten på nazi-maner i et fengslingsmøte. Det er ingen tvil om hvor han hører hjemme politisk. Foto: John Terje Pedersen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Regjeringen har på kort tid gjennomført møter med representanter for de muslimske og jødiske minoritetene i Norge. Kommunalminister Monica Mæland lovet onsdag at det vil komme en ny og forlenget handlingsplan mot antisemittisme. Torsdag møtte kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, kulturminister Trine Skei Grande, familieminister Ingolf Ropstad og justisminister Jøran Kallmyr representanter fra Muslimsk dialognettverk og Islamsk Råd. Tema for møtet var islamfiendskap i Norge og tiltak som kan forebygge diskriminering og hat mot norske muslimer. Også på dette området har regjeringen varslet en handlingsplan.

Det er en rekke grunner til at regjeringen bør ta hatet mot minoriteter på dypeste alvor. Slikt hat og rasistisk ideologi var drivkraften bak terroraksjonene 22. juli 2011 og sist under drapet og terroranslaget i Bærum for få uker siden. Norge har en særpreget historie når det gjelder hatkriminalitet som går tilbake til 1970-tallet. Terror og voldshandlinger har nesten utelukkende blitt utført av høyreekstremister. Det er knapt fjorten dager siden Politiets sikkerhetstjeneste (PST) advarte mot en negativ utvikling i trusselen fra høyreekstremister. I advarselen het det bl.a. at handlingene fremdeles vil komme til syne gjennom hatefulle ytringer, trusler og oppfordring til vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer