COUNTRYFAVORITTER: Hellbillies' Lars Håvard Haugen (nærmest) og Aslag Haugen på Seljordfestivalen i år. 
Foto: Per Flåthe
20100731: TRAKK FOLK: DA Hellbillies entret scenen ble det fart på konsertfolket, som skyndte seg for å komme inn på Fjoset for å få med seg konserten.   FOTO: PER FLÅTHE
COUNTRYFAVORITTER: Hellbillies' Lars Håvard Haugen (nærmest) og Aslag Haugen på Seljordfestivalen i år. Foto: Per Flåthe 20100731: TRAKK FOLK: DA Hellbillies entret scenen ble det fart på konsertfolket, som skyndte seg for å komme inn på Fjoset for å få med seg konserten. FOTO: PER FLÅTHEVis mer

Breim seiler opp som countryknutepunkt

Norsk Country Treff i Breim vil gjerne bli countrymusikkens knutepunktfestival. Andre countryfestivaler stiller seg avventende.

|||I Dagbladet i går lot kulturminister Anniken Huitfeldt det skinne igjennom at hun innen kort tid kommer til å tilby knutepunktstatus til en countrymusikkfestival. Hvilken er ikke bestemt, og festivalenes reaksjoner på utspillet er ulike.

Mens lederne for de store countryfestivalene i Seljord, Vinstra og Skjåk tar knutepunktmuligheten med avmålt fatning, er stemningen langt mer entusiastisk hos Norsk Country Treff i Breim, Sogn og Fjordane.

Positive
- Vi er positive og føler oss bra kvalifisert, sier daglig leder Ingemar Sårheim i Breim.

Langt mer avventende stiller lederne for countryfestivalene i Skjåk, Vinstra og Seljord seg.

Seljords Egil Moen avviser å kommentere saken «inntil vi har full oversikt over hva dette innebærer». Vinstras Trond Grøthe sier at knutepunktutspillet er positivt, men at det kommer overraskende og at festivalstyret må vurdere om det ønsker å konkurrere om knutepunktstatusen. Skjåkfestivalens drivkraft, Alf Hosarøygard, sier at det pr. i dag er uvisst om det blir flere countryfestivaler i Skjåk etter 2011-festivalen, når han av helsemessige årsaker kaster inn håndkleet.

Breim mest seriøs
Countrykjennerne Tom Skjeklesæther og Kristin Solli trekker uavhengig av hverandre fram Norsk Country Treff i Breim som den klareste knutepunktkandidaten.

- Jeg oppfatter festivalen i Breim som den mest seriøse, sier Skjeklesæther. Kristin Solli, med doktorgrad i countrymusikk fra University of Iowa, slutter seg til synspunktet og viser til at festivalen i Breim gjennom åra har tatt flere kulturpolitisk riktige grep.