Breitbart News med falske nyheter i Europa

Breitbart News med løgnhistorie om tysk nyttårsfeiring: 1000 muslimske menn angrep politiet og satte fyr på kirke

Nå advarer Angela Merkel mot falske nyheter.

AVSLØRT: Denne uka publiserte nettstedet Breitbart News en historie fra nyttårsfeiringen i Dortmund, der de påsto at muslimske menn angrep politiet. Nå er historien avslørt som løgn. Foto: Faksimile
AVSLØRT: Denne uka publiserte nettstedet Breitbart News en historie fra nyttårsfeiringen i Dortmund, der de påsto at muslimske menn angrep politiet. Nå er historien avslørt som løgn. Foto: Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under en nyttårsfeiring i Dortmund gikk mer enn 1000 menn til angrep på politiet med fyrverkeri, og satte fyr på Tysklands eldste kirke mens de ropte «Allahu Akbar», kunne man lese i onsdagens utgave av Breitbart News.

Etter at dette gikk sin seiersgang på sosiale medier, avslørte den tyske avisa Ruhr Nachrichten løgnen.

Det var de som først hadde skrevet om hendelsen den høyreorienterte nyhetsnettstedet Breitbart News, hadde forvrengt. For å produsere «falske nyheter, hat og propaganda», skrev avisa.

En familiefeiring

Det som faktisk skjedde, var at rundt 1000 mennesker var samlet til nyttårsfeiring utenfor St. Reinoldi, også kjent som Reinoldikirche, skriver Politiken.

I menneskemengden befant det seg familier, festglade borgere og enkelte grupper unge utenlandske menn. Noen av de feirende begynte å sende fyrverkeri etter politiet. Politiet prøvde å stanse dette, uten hell, og noen ble da også bortvist fra plassen foran kirken.

En rakett skal ha truffet et stillas ved kirken, og satt fyr på dette. Denne brannen ble slokket etter 12 minutter, melder tv-stasjonen WDR.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer