«Breket som en kastrert geit»

De er kjent for alt annet enn å kunne synge. Nå konkurrerer de om å bli Norges nye kjendissanger. Dagbladets musikkanmelder Sigrid Hvidsten vurderer gårsdagens innsats i TV3s underholdningsserie «Sangstjerner».

Einar Gelius
Sogneprest

Åge Aleksandersen: «Akkurat nå»

Om Gelius har ambisjoner om å bli den nye Eidsvåg gjenstår å se, men mannen klarte å bre den småsedate prestedyna over Åge. Han tok ingen sjanser og sang rolig, trygt og gørrkjedelig. .

Marianne Aulie
Kunstner

«Diamonds Are A Girl\'s Best Friend» (Moulin Rouge-versjonen)

Marianne Aulie burde ha sunget Tears of A Clown, men Diamonds Are A Girl’s Best Friend var et ok valg, fra vi skjønte at det var den låta hun sang. Dama sang surere enn salami; timingen hoppet strikk over tonene.

Tommy Sharif
Dekkbaron

Panjabi MC: «Mundian To Bach Ke»

«Breket som en kastrert geit»

Haha! Tommy Sharif er den eneste som vet hvordan man skal utnytte et poengløst tv-program: Selge flere dekk! Han breker som en kastrert geit, men han ga folket nan og sirkus. En ener – på flere måter.

Hege Tørresdal
Tidligere Frøken Norge

Sinead O\'Connor: «Nothing Compares 2 U»
Det begynte ålreit, men hvorfor velge den vanskeligste låta siden Kate Bushs «Wuthering Heights», når man ikke kan holde en tone? Sitronsurt som fy, men jenta har guts, sjarm og selvinnsikt (Hva, traff jeg tonen?).

Cato Zahl Pedersen
Idrettsutøver og polfarer

Leonard Cohen: «I\'m Your Man»

Dette er Cohen-karaoken som får verten på Zinatra karaokepub til å sykemelde seg på grunn av slitasje. Cato traff ikke en eneste tone. Når det er sagt, burde ikke en sjarmør få litt kudos for å være gjennomført?

Sigrid Bonde Tusvik
Komiker

«Wonderwall» (Ryan Adams-versjonen av Oasis-låta)

SANGSTJERNER?: Marianne Aulie, Tommy Sharif, programleder Kathrine Sørland og Hege Tørresdal. Foto: Bjørn Langsem
SANGSTJERNER?: Marianne Aulie, Tommy Sharif, programleder Kathrine Sørland og Hege Tørresdal. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Hvor ble det av moroa? Nittitallsklineballaden fremfor noen ble redusert til en småsleivete godnattsang. Sigrid lå hele tiden en millimeter fra tonen. Som hun selv sa: vi vil ha gla`stemning, ikke sutrekjerring!

Svein Østvik
Mr. Charterfeber

The Animals: «House of the Rising Sun»
Gudbedre, Glam burde ha øyne i nakken. Svein kan stikke av med fansen hans. Han myrder låta med intens innlevelse, men ukontrollerbar glede gjør det umulig å mislike fyren. Grusomt OG fantastisk.

Ingeborg Sørensen
Eks-skjønnhetsdronning

Brian Hyland: «Itsy bitsy teeny weeny yellow polka dot bikini» 
Ingeborg er dreven og vet å spille på sin sekstitallssjarm. Hun høres ut som en bestemor. Det er konstant i utakt, men trivelig lell. Med litt trening kunne hun blitt vår Lill Babs. Må nøye seg med skryt for låtvalg.

Gunn Margit Andreassen
Skiskytter

Venke Knutson: «Kiss»

Karaokekrise! Gunn Margit har kanskje mer sjarm enn Venke Knutson, men hun synger verre enn Olga Marie Mikalsen. Likevel var hun så smilende søt at det slett ikke gjorde noe. Gunn Margit er min favoritt .

DEKKBARONEN: Det gikk kanskje litt fort i svingene for Tommy Sharif. Foto: Bjørn Langsem
DEKKBARONEN: Det gikk kanskje litt fort i svingene for Tommy Sharif. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Adam Schjølberg
Kjent fra Homsepatruljen

Mother\'s Finest: «Baby Love»

Adam traff tonene og stylet showet med hodekast og hoftevrikk. Klarte likevel aldri å løfte framføringa til noe annet enn en synge-med-hårbørste-foran-speilet-klisjé. Det ble rett og slett litt for anonymt.

Nicholas Carlie
Tidligere programleder på VG-lista Topp 20

U2: «Pride»

Juks! Ikke bare kan mannen synge, han kan også sin Kurt Nilsen og skjønner når han skal dra fram en U2-låt for å sette spikeren i vinnerkista. Heia Nicholas!

«Breket som en kastrert geit»
GLITRET?: Marianne Aulie sang «Diamonds are a girl\'s best friend».
SAMMENLIGNBAR?: Hege Tørresdal sang «Nothing Compares 2 U»
NESTEN NAKEN: Svein forsøkte på publikumsfrieri ved å dra av seg skjorta.