Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bremnes i toppslag

ASKER (Dagbladet): Kulturhus-Norge har virkelig noe å se fram til i ukene framover. For nå er Kari Bremnes på vei med sin gripende forestilling om rivjernet Svarta Bjørn.

Selv en Bremnes-skeptiker lot seg imponere over gårsdagens turnepremiere der Svolværs stolthet spilte på hele sitt register. «Svarta Bjørn» er en forestilling der 42-åringen viser at hun er en minst like sterk skuepiller som sanger.

Rallarkokka

Bremnes går inn i rollen som rallarkokka Svarta Bjørn med hele seg. Med stor innlevelse forteller hun en historie om tungt arbeid, betingelsesløs kjærlighet, svik, fortvilelse, desperat elskov og destruktiv alkoholisme. Bremnes flørter og freser, siper og skriker. Uten å virke påtatt, uten å overspille.

Bremnes klarer å lage en fullblods teaterforestilling ut av sin kulturhusopptreden. Og det i en helt nedstrippa setting med en sober lyssetting og et par scenevegger som eneste staffasje. Slik blir fokuset på historien, teksten og sangene enda sterkere.

Hengiven

Musikken som er laget til «Svarta Bjørn»-prosjektet er åpenbart mer ujevn enn Bremnes' framførelse. Men ved hjelp av to meget dyktige musikere kommer cabaretartisten, visesangeren og balladekomponisten Bremnes i land også her. Helge Andreas Norbakken utmerker seg som et opplagt perkusivt talent, men også pianist, keyboardist og gitarist Bengt Egil Hansen er med på å gjøre 0forestillingen helstøpt.

Men først og fremst er «Svarta Bjørn» er opplevelse knyttet til Kari Bremnes' som hengiven tekstformidler, intens tilstedeværende vokalist og troverdig dramatisk begavelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling