Brenden gratulerer

LONDON (Dagbladet): Sophia Loren (65) er kåret til verdens mest tidløse skjønnhet. Og at Sophia alltid har vært fager, som en stjerneklar vinternatt, bekreftes fra Trysil. OL-skimester Hallgeir Brenden hadde Loren på fanget allerede i 1956.

Verdens vakreste kvinner

- Nei, sier du det, er Sophia blitt kåret til verdens vakreste. Ja, ja, det var jo hyggelig, det, sier Hallgeir Brenden (70) og humrer gjennom telefonen fra 2429 Tørrberget.

Det er ikke første gang en sluskejournalist minner Brenden om dette bildet. Som ble tatt etter at han vant 15 km under Cortina-OL i 1956. Brenden er en av de få nordmenn som har fått et sånt stjernebesøk. Midt i fanget. Brenden var 27 år den gang, og hadde på seg findressen.

Blitslamper fra hele verden var i fullt arbeid. Det var ikke pengefolk fra mørekysten som var helter da.

«Som en kveps»

- Jeg husker henne som en fin, fin dame, men i formene minnet hun mest om en kveps altså, sier Brenden og ler.

- Lei mas om dette nå?

- Nei da, jeg har fortsatt bildet hengende på stueveggen, ja da, sier Brenden som da vi snakker med ham akkurat har kommet inn fra skytebanen og en liten tur på butikken.

- Jeg ringte for en time siden og snakket med kona di, jeg nevnte ikke Loren, hun kunne ha blitt sjalu?

- Nei da, det går fint det. Hun trodde det var en som skulle selge et eller annet, sier Brenden.

- Du ba ikke Sophia bli med deg hjem til Trysil, da?

- Nei, jeg hadde ei Sophia ventende hjemme, jeg. Ella og jeg giftet oss sankthans det året, vi.

- Men det var jo skiløper jeg var, håper noen husker det også, sier den spreke 70-åringen fra Trysil som fortsatt holder seg sprek ved å gå på ski.