Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Brennaktuell historiebok går unna

«Araberne» ble bestselger.

POPULÆR HISTORIEBOK: Historieverket «Araberne», skrevet av den britiske Midtøsten-forskeren Eugene Rogan, går unna i bokhandlene. Foto: LARS EIVIND BONES
POPULÆR HISTORIEBOK: Historieverket «Araberne», skrevet av den britiske Midtøsten-forskeren Eugene Rogan, går unna i bokhandlene. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Revolusjonene i Midtøsten og Nord-Afrika har satt de arabiske landene øverst på dagsorden i vinter. Nå har interessen spredd seg fra aviskiosken til bokhandlene.

Den britiske Midtøsten-forskeren Eugene Rogans store historieverk «Araberne» debuterer denne uka helt oppe på tredjeplass på boklista for generell litteratur.

Se hele ukas bokliste her.

Nye oppdateringer
- Det er jo strålende! Dette er jo et mildt sagt aktuelt tema, og det er en god anledning å gi ut ei slik bok nå, sier Jan Swensson, redaksjonssjef for dokumentar i Gyldendal.

Rogan tar for seg araberfolkets historie fra 1500-tallet og fram til 2009.

- Dere er ikke redde for at den skal bli utdatert, så mye som skjer om dagen?

- Nei, den tar jo for seg historie gjennom 500 år. Og han skriver stadig oppdateringer som skal tas med i nye opplag. Vi legger dem også ut på nettsidene våre, sier Swensson.

Spennende tid
«I brytningstiden vi nå gjennomlever, kan Eugene Rogans bok om det arabiske folks moderne historie leses etter behov — både som fascinerende fortelling og som detaljrikt oppslagsverk,» skrev Dagbladets anmelder om boka.

Eugene Rogan har selv sagt at han trives svært godt på jobben om dagen.

- Dette er den mest spennende tiden i alle de 40 åra jeg har jobbet med Midtøsten, sa han i et intervju med Dagbladet i forrige uke.

Boka er hovedbok i Bokklubben Fakta, og har foreløpig et opplag på 6000.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media