Brennaktuelt debattinnlegg om tvangsekteskap

Jurist Terje Bjøranger krimdebuterer.

AKTUELL: Terje Bjøranger er politimann og jurist, og har tidligere jobbet i UDI. Nå debuterer han med en krimroman om tvangsekteskap. Foto: LARS EIVIND BONES
AKTUELL: Terje Bjøranger er politimann og jurist, og har tidligere jobbet i UDI. Nå debuterer han med en krimroman om tvangsekteskap. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: To unge kvinner blir drept hjemme i familiens leilighet i Oslo. Den yngste søsteren Nadia overlever, fordi hun klarer å gjemme seg for drapsmannen.

Men vil hun kunne føle seg trygg fra nå av?  

Brennaktuell Krimbøker kan ikke ofte sies å være brennaktuelle debattinnlegg, men Terje Bjørangers debutroman «Den tredje søsteren» faller trygt innenfor den kategorien.

Dessuten tar den for seg et tema som alle har hørt om, men sikkert ikke like mange har satt seg grundig nok inn i. Stikkordet er tvangsekteskap.  

Terje Bjøranger er politimann og jurist, har jobbet i UDI og drevet nettstedet tvangsekteskap.net. Med andre ord burde han ha bakgrunn for meningene og påstandene han framsetter i «Den tredje søsteren».  

To kulturer Boka maler et deprimerende tidsbilde, med utgangspunkt i pakistanske jenter som blir dratt mellom to kulturer.

De er født i Norge, vokst opp i Norge, tar høyere utdannelse i Norge — men i mange tilfeller vil familien på et visst punkt stoppe døtrenes integrering. Jentene skal giftes bort med en slektning fra Pakistan.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer