Brennende Busk

BRYLTORGET (Dagbladet): Noen ganger er det lov å ta av seg sveisen. I går var en sånn ettermiddag. Vidar «Fasthand» Busk og His True Believers satte fyr på Egertorget med rock'n'roll av den gamle gitarswingende sorten. Gryterekord ble det også, 20 403 kroner.

Brylet inn over 20 000 kr

Bepop a jula. Fordi, mens Bill Clinton og storbandet Desert Fox spiller digitale krigstrommer for å prøve å få Saddam til å danse FN-tango i Bagdad, fikk Julemusikantene besøk av en type amerikansk imperialisme vi mer enn gjerne takker jess til. Utsøkt rock med billytrøkk, amerikansk 1957-kultur som vi godt kan like når den serveres av en hedersbluesmann fra staten Telemark.
Busk er gitaristen som sjøl la 1000 kroner i gryta i går, fordi han mente kronekursen 19 400, som vi fikk inn på 40 minutter, var litt snaut.
Lokomotiv-band
- Frelsesarmeen har jeg et langt forhold til. Det var hos Fretex jeg kjøpte alle dressene mine i mange år som fattig bluesmann, sier Vidar før han startet lokomotivbandet bestående av Rune Endal, bass, Martin Windstad, trommer og Johnny «South» Augland på et levende boogiepiano. Der og da følte vi oss i Det Heldige Landet.
mel>Teddy tid
Og sjelden har Egertorgets førjulsstressere smilt bredere enn det de gjorde mellom klokka 17.03 og 17 44 (Teddy tid). Nå fikk Busk & co. ekstra køl også da, ettersom de like før konserten fikk vite at de er Spellemannpris-nominerte for det kritikerroste albumet «I came here to rock». - Endelig inne i varmen, mente Endal, mens vi tenker seriøst på å servere multer med brylkrem på julaften.
Jøss
- Jøss, er vi nominert, det var overraskende hyggelig, var Busks kommentar. Det sa han fire minutter før han la gitaren bak på nakken og fikk publikum i boblejakker, frakker og kåper til å gå nesten a- og bmok i lommeboka.
Ei dame, uidentifisert, ble så rocka at hun putte hele 2000 kroner ned i den svarte gryta. Og litt etterpå kom en fyr og puttet den siste krona han eide og hadde samme sted.
Hmm, akkurat sånn som det skal være når Julemusikantene ber om hjelp. Du gir det du har råd til, og har du ingenting, så er Egertorget det eneste stedet i byen som ikke frister ut Dominopoeng.
OBS: Nei, forresten. Vi sees idag på Egertorget.