Brennende Busk

Julemusikantveteranene Vidar Busk og D.D.E. gjorde en imponerende innsats på Egertorget i går. 32 800 kroner spilte de inn til Frelsesarmeen.

Det sydet av handlende på Karl Johan, men da Sonja og Nissefar - Cecilie Mosli og Bjarte Hjelmeland - fra Nationaltheatret tok oss med til «Reisen til Julestjernen», stoppet folk opp.

Og da regnet ga seg, gjorde D.D.E. det de kan aller mest: skape en hjertevarm stemning på Egertorget. For femte gang var trønderne på gata for Frelsesarmeen og varmet folk.

- Kom igjen folkens. Gi penger! oppfordret Brøndbo.

- Det er meningsfylt og så koselig. Vi vil gjerne få spille neste år også, så sant det passer, sa Bjarne etter konserten.

Mørkere skyer samlet seg over Oslo-gryta da Vidar Busk gjorde seg klar, men etter et par virkelig heftige gitarsoli fordampet regnet og holdt seg borte.

Julemusikantene

  • Artister: Cecilie Mosli (Sonja) og Bjarte Hjelmeland (Nissefar), D.D.E og Vidar Busk
  • Sted: Egertorget
  • Publikum: 2000
  • I den svarte gryte: 32805,50. 2 forinter, 11 svenske kroner, en dollar fra Barbados, 22 pence, ti øre og et plekter.
  • Universal utfordrer platebransjen til å bidra, mens en rekke artist/skuespillerimpresarioer er med på en stafett. Bli med, kontakt agr@dagbladet.no eller sfa@dagbladet.no
  • SUM: 32805,50

- Jeg ligger hele tida 30- 40 år etter kalenderen. Det vil si at jeg er på vei fra 50-tallet og over i 60- 70-tallet, sier Busk, som har byttet ut sleiken med to nye hodeplagg: en slags turban - og frelsesarmélua.

- Jeg husker et bilde av Joachim Thåström fra Imperiet med armélue, og nå har Dagbladets Magasin fotografert meg med en også.

Busk er en sann venn av Frelsesarmeen, og i likhet med D.D.E. er han med på cd-en «Perleporten». På tampen av konserten gjorde han en vridd versjon av frelsesarmésangen «Perleporten» med «Like A Rolling Stone»-riff à la Hendrix.

HEFTIG: Fotfolket på Karl Johan klarte ikke å stå rolig da Vidar Busk rocket som verst for Frelsesarmeen i går. Her ser vi Busk-mannen i dans med Beate Sneli.