Brenner for bøker

Hans Olav Brenner fikk årets Hestenes-pris for utmerket kulturjournalistikk.

ILDSJEL: Den stolte vinner Hans-Olav Brenner (i midten) flankert av Gunnar Løvvik, direktør for Den norske filmfestivalen, og juryleder Jane Throndsen, Dagbladets magasinredaktør. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
ILDSJEL: Den stolte vinner Hans-Olav Brenner (i midten) flankert av Gunnar Løvvik, direktør for Den norske filmfestivalen, og juryleder Jane Throndsen, Dagbladets magasinredaktør. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): — Det som er viktig for meg, er å være stolt over egne forberedelser, og å vise oppriktig interesse i hvert program. Dessuten må det være en form for kontakt, nærhet og kjemi med dem jeg intervjuer, sier NRK-journalist Hans Olav Brenner.

Og det får han åpenbart til. Seint i kveld ble han tildelt et reisestipend på 30 000 kroner, da han mottok prisen oppkalt etter Dagblad-journalist Arne Hestenes.

I et snedig skalkeskjul-intervju møtte Dagbladet prisvinneren noen timer før han mottok prisen.

Brenner i helvete

— Jeg føler meg ikke som en god journalist; jeg føler meg som en god programleder. Når jeg får fagbladet Journalisten i posten, tenker jeg «hm, er det det jeg er!», sier Brenner til Dagbladet.

Neste tirsdag er en ny sesong av «Bokprogrammet» på lufta. I første program tar Brenner oss med til helvete.

— Helvete er et begrep blottet for innhold, men likevel skriver folk bøker om hvordan frykten for å havne i helvete påvirker livene til folk. Det fascinerte oss, sier prisvinneren.

— Språklig glede og klo

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer