Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Brenner for bøker

Hans Olav Brenner fikk årets Hestenes-pris for utmerket kulturjournalistikk.

ILDSJEL: Den stolte vinner Hans-Olav Brenner (i midten) flankert av Gunnar Løvvik, direktør for Den norske filmfestivalen, og juryleder Jane Throndsen, Dagbladets magasinredaktør. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
ILDSJEL: Den stolte vinner Hans-Olav Brenner (i midten) flankert av Gunnar Løvvik, direktør for Den norske filmfestivalen, og juryleder Jane Throndsen, Dagbladets magasinredaktør. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer

HAUGESUND (Dagbladet): — Det som er viktig for meg, er å være stolt over egne forberedelser, og å vise oppriktig interesse i hvert program. Dessuten må det være en form for kontakt, nærhet og kjemi med dem jeg intervjuer, sier NRK-journalist Hans Olav Brenner.

Og det får han åpenbart til. Seint i kveld ble han tildelt et reisestipend på 30 000 kroner, da han mottok prisen oppkalt etter Dagblad-journalist Arne Hestenes.

I et snedig skalkeskjul-intervju møtte Dagbladet prisvinneren noen timer før han mottok prisen.

Brenner i helvete

— Jeg føler meg ikke som en god journalist; jeg føler meg som en god programleder. Når jeg får fagbladet Journalisten i posten, tenker jeg «hm, er det det jeg er!», sier Brenner til Dagbladet.

Neste tirsdag er en ny sesong av «Bokprogrammet» på lufta. I første program tar Brenner oss med til helvete.

— Helvete er et begrep blottet for innhold, men likevel skriver folk bøker om hvordan frykten for å havne i helvete påvirker livene til folk. Det fascinerte oss, sier prisvinneren.

— Språklig glede og klo

Juryleder Jane Throndsen begrunner prisen med Brenners nysgjerrighet, friske innfallsvinkler og slentrende stil i portretteringen av bokpersonligheter.

— Der Arne Hestenes kunne være brautende og framfusen, fremstår årets prisvinner som mer lavmælt og høflig. Men han unnlater likevel aldri å bore inn til kjernen i intervjuene sine, med en språklig glede og klo som er en Hestenes-pris verdig, sa Jane Throndsen, som er magasinredaktør i Dagbladet, under utdelingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling