Brenner for nytt forlag

Klassekampen-journalistene Bendik Wold og Nils-Øivind Haagensen har sagt opp i avisa. De skal starte et nytt forlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har proklamert mye i mediene de siste åra. Nå er tiden kommet for å demonstrere, vise hva vi mener er god litteratur, sier Bendik Wold.

Sammen med Klassekampen-kollega Nils-Øivind Haagensen skal han starte Flamme Forlag AS. Forlaget blir et datterselskap under den nyfusjonerte Cappelen Damm-paraplyen. Mens de to forleggerne skal eie tjue prosent, sitter Cappelen Damm på majoritetsposten på 80 prosent.

– Jeg tror det kan skje spennende ting når et smalt, subjektivt, litterært prosjekt møter et stort velsmurt forlagsmaskineri. Det finnes mange småforlag som slår seg til ro med lave opplag og subkulturell eksklusivitet. Vi håper å unngå det når Cappelen Damm hjelper til med distribusjon og markedsføring, sier Wold.

Sprenge grenser

De skal gi ut ny, norsk og oversatt skjønnlitteratur, men vil ikke nevne forfattere foreløpig. Smakebiter kan komme allerede i høst, men den første ordinære utgivelsen kommer neste vinter.

– Det er ingen hemmelighet at jeg liker litteratur som er personlig, privat, henvendende, oppriktig, direkte, sannferdig. Og litt gal, sier Haagensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer