Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Valkyrien» NRK

Brenner lik på bålet i NRK-serie

Kirurgen Ravn jobber i skjul i Oslos underverden for å finne en kur til sin døende kone Vilma. 

UNDERVERDEN: Sven Nordin spiller kirurgen Ravn i NRKs nye storsatsing «Valkyrien» som har premiere 1. januar 2017. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I NRKs kommende store dramasatsing «Valkyrien» spiller Sven Nordin en kirurgen Ravn som praktisk talt går under bakken.

Sykehuset har gitt opp hans døende kone Vilma, som spilles av norsk-svenske Pia Halvorsen, og Ravn velger å jobbe i skjul i en allianse i Oslos underverden for å finne en kur til henne.

Nordin har tidligere uttalt til Dagbladet at Ravn havner litt i samme etiske dilemma som Walter White i «Breaking Bad», i forhold til kjærlighet og moral og hva Ravn velger å gjøre. Han sier det er det mest spennende dramamanuset han har lest på flere år.

Tror det kan bli en internasjonal hit

Pål Sverre Hagen spiller korrupte Leif, som jobber i kommunens beredskapsetat. Han kjenner gangene i Oslos underverden som sin egen bukselomme og er en såkalt dommedagsprepper- en som forbereder seg på å overleve når samfunnet kollapser.

Sammen skaper Ravn og Leif en illegal klinikk i et bomberom ved den nedlagte T-banestasjonen Valkyrie plass i Oslo sentrum.

Også Pål Sverre Hagen, som spiller Leif, tror at «Valkyrien» vil kunne bli en internasjonal hit, dersom de lykkes.

- Leif er opptatt av samfunnets sårbarhet. Hva skjer dersom det bryter sammen? Serien tar opp viktige og originale temaer, har Hagen tidligere sagt til Dagbladet.

Like dyr som «Halvbroren»

Storsatsingen har sendestart 1. januar neste år og budsjettet er på 63 millioner kroner.

- Det vil si at den samme minuttprisen som «Halvbroren», har hovedmanusforfatter og regissør Erik Richter Strand tidligere uttalt til Dagbladet.

Andre store roller i serien spilles av Ellen Birgitte Winther, Mikkel Bratt Silset, Laila Goody, Joachim Rafaelsen og Ameli Isungset Agbota.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!