Brent av NRK

Skuespilleren selv er opprørt. Produsenten protesterer. Norsk Skuespillerforbund har engasjert advokat. Alt fordi NRK viste Gørild Mauseths elskovsscene fra «Brent av frost» uten tillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se klippet her

-  Dette er et overtramp og et misbruk av NRK. Uten tillatelse ble scenen tatt ut av sin kunstneriske sammenheng og vist på TV. Dobbelt ille blir overtrampet av at Gørild og jeg skrev en kontrakt for å sikre at denne scenen aldri skulle brukes isolert. Dette var NRK åpenbart kjent med. Likevel ble filmklippet vist forrige mandag, konstaterer Jan-Erik Gammleng i Barentsfilm.

Han var produsent for «Brent av frost», som ble spilt inn i 1996 og kom på kino året etter. En film som er berømt for scenen der rollefigurene til Gørild Mauseth og Stig Henrik Hoff elsker i en robåt full av levende fisk.

Viste originalen

Forrige mandag viste «Store studio», som ledes av Anne Lindmo og Per Sundnes, deler av denne scenen. Etterfulgt av et klipp fra den ferske kinofilmen «Kill Buljo», der sexscenen blir parodiert.

Prosjektleder for «Store studio», Haagen Guttu, bekrefter at han var kjent med Mauseths motforestillinger på forhånd:

-  Noen uker i forveien hadde hun uttalt i Dagbladet at den aktuelle scenen fra «Brent av frost» var klausulbelagt. Og at hun ikke ønsket den brukt utenfor sammenheng. Vi fikk derfor en av NRKs jurister til å se på saken. Konklusjonen var at vi hadde retten på vår side og kunne bruke klippet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer