Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Brent

Bra enkeltlåter, men tam helhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brent er soloprosjektet til Ben Lorentzen, sanger og låtskriver fra Årnes på Romerike. Han spilte inn dette albumet med hjelp fra noen musikervenner på en håndfull dager.

Med platas åpningslåt, «Need To Need You», har Brent skaffet seg en liten hit40-hit. Det er fortjent nok.

«Need To» er en flott poplåt, med et drømmende og supercatchy panoramarefreng. Låta er så fengende at den fort kunne ha blitt glatt med feil produksjon, men i Martin Hagfors' lett rufsete lydbilde har den beholdt nerven. Den litt mer rocka «Got To Believe» har også klare singelkvaliteter i seg. Men Brent balanserer hele tida på en knivsegg. På den ene sida: reinskåren, klassisk popmusikk med semiakustisk og folkinspirert preg. På den andre sida: avleggs poprock. Utover på plata er det pregløsheten som tar overhånd. Låtene er ikke bra nok til å holde et helt album flytende, og Brent blir et annenrangs Babel Fish med dårlig innspillingsbudsjett. Det ligger sprut, vilje og musikkforståelse i materialet, men det låter litt rockeverksted med kommunal støtte av det. Med det nivået den hjemlige scenen har kommet opp på, er ikke Brent bra nok til å være norsk.

Hele Norges coronakart