Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Brett på tråden

OSLOFJORDEN/STAVANGER (Dagbladet): - Hello, this is Brett ,lød stemmen i mobiltelefonen til Monica Sivertsen (15) fra Stavanger i går ettermiddag. Og, joda, det var selveste Suede-sjef Brett Anderson som ringte, direkte fra båttur i Oslofjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Synd du ikke kunne være med oss på båttur, Monica. Neste gang vi kommer til Norge skal jeg sørge for at du får backstage-pass til konserten vår, lovte en raus Brett mens Monica og venninnen Malin Høyland (15) jublet hjemme i Stavanger. Opprinnelig var Monica en av tre heldige vinnere i Dagbladets Suede-konkurranse i forrige uke.

- Vis oss Stavanger

Dessverre fikk Monica altfor seint beskjed om premien; billett til konserten i Frognerbadet søndag og båttur med bandet på Oslofjorden søndag. Og til slutt hjalp det ikke at Monica hadde rålyst og Dagbladet spanderte flybillett; mor sa nei til å sende tenåringsdatteren i hui og hast til nærkontakt med britpopeliten. Så mens de andre to konkurransvinnerne Hilde Talleraas (19) og Alfred Andersen (29) og hans sønn Nicolai (8), cruiset rundt på Oslofjorden sammen med helgas Norwegian Wood-helter, satt en litt mutt Monica hjemme i Stavanger. Inntil Suede er på mobil fra yachten.

Først skravler bassist Mat Osmann med Monica.

- Vi kommer til Norge til høsten igjen. Hvis det blir Stavanger-konsert, kan du kanskje vise oss rundt i byen. Leit at det ikke ble noen båttur på deg. Selv har jeg blitt litt sjøsyk og uggen av fiskesuppe, men været er jo nydelig.

Spiller i band

Deretter får Monica snakke med både keyboardist Neil Codling og Brett Anderson.

- Så du liker den nye plata? Så hyggelig, sier Brett før han også får en liten prat med Malin.

Etterpå er Monica høyt oppe.

- Jeg og Malin spiller i band sammen. Vi skriver egne sanger og kaller oss Timeless. Suede inspirerer oss veldig. Jeg ser opp til Neil mens Malin er opp til Brett. Tror du det går i orden med backstage-pass til høsten forresten?

Suede drar nå videre på festivalturné rundt i Europa.

Den første helga i juli gjør de tre konserter på rappen under Roskilde-festivalen.

HALLO: Suede-stjernen Brett Andersen ringte til Suede-fan Monica Sivertsen i Stavanger, som ble temmelig paff da hun fikk helten rett på øret - fra en mobiltelefon i Oslofjorden.