Musikkanmeldelse: Kamelen - «Ambivalent»

Bretter ut gatelivets opp- og nedturer etter 1,5 år bak lås og slå

Kamelen har mye fortelle om vanskelige oppvekstkår og drømmen om en lovlydig hverdag.

Foto: NMG/G-Huset
Foto: NMG/G-Huset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Man kan trygt si at Kamelen shuttet ned hele rap-Norge i 2016 med sin overrumplende gatebanger «Si Ingenting». En unikt fenomen av en låt, som selvfølgelig også fikk en særegen mystikk takket være bergensrapperens veldokumenterte katt-og-mus-lek med lovets lange arm.

Siden den gang har spørsmålet vært om hypen handlet mer om omstendighetene enn musikken, noe som fører oss til ukas etterlengtede utgivelse av debutalbumet «Ambivalent». 1,5 år bak lås og slå har om noe gjort gategutt-myten enda større, og framheves ikke uventet gjennom en truende trap-lydbilde toppet av tekster om det raske livets oppturer og baksider.

På så måte er skivas tittel svært treffsikker, da det enn så lenge ikke virker som om Kamelen er klar for å legge samfunnets skyggeside bak seg helt enda. Albumet starter som manifestet til en ung og høylytt kriminell med en uunngåelig retur til fengselet.

Linjer som «Denne colaen styrer hele livet mitt» pareres derimot også av drømmen om hvite penger og et anger over dumme valg («Mitt liv»), mens lytteren både får oppløftende ord («Motivasjon») og råd om å velge annet liv enn det han selv har gjort («Eg anbefaler ingen å følge min stil, for det innebærer mye py og mye politi»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer