Anmeldelse: Chris Holsten - «Bak en fasade (del 1)»

Bretter ut sjela

Chris Holsten debuterer på norsk med et minialbum.

«ALBUM»-DEBUT: Chris Holsten er en del av et skrivefellesskap som på kort tid blitt blant våre beste tekstforfattere på morsmålet. I morgen gir han ut første del av et debutalbum på norsk. Foto: Emma Sukalic
«ALBUM»-DEBUT: Chris Holsten er en del av et skrivefellesskap som på kort tid blitt blant våre beste tekstforfattere på morsmålet. I morgen gir han ut første del av et debutalbum på norsk. Foto: Emma Sukalic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MINIALBUM: Chris Holsten (28) ble for alvor allemannseie etter «Stjernekamp» i 2018 og «Hver gang vi møtes» både vinteren 2020 og igjen da programmet jubilerte noen måneder seinere. I programmet ble han kjent med Frida Ånnevik, og sammen fikk de en stor hit med «Hvis verden» - som også ble Årets låt under Spellemannprisen. Lillestrømlingen gjorde ikke bare et meget sympatisk inntrykk, han skapte seg en ny karriere som norskspråklig artist.

Albumdebut på norsk

Holsten albumdebuterte med «Cold Hearts» for et drøyt år siden. I morgen kommer albumdebuten på norsk, «Bak en fasade». Det vil si, ordet album er en aldri så liten tilsnikelse. Foreløpig er det bare et minialbum på fem spor (på til sammen 14 minutter). I likhet med flere andre artister har han, eller plateselskapet, valgt å dele opp albumutgivelser. De lanseres som et album og ikke en ep, men vi må vente lenge på resten. Del to kommer vinteren 2022.

Dette er selvfølgelig en erkjennelse av at låter for lengst er blitt viktigere enn album. Når Holsten samtidig uttaler at det å jobbe med et albumformat har vært en viktigere prosess enn å slippe singler, og at det «har vært lettere å skrive helhetlig og holde på den røde tråden», er det vanskelig å forstå logikken med å dele det opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer