Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Brev fra en hage

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FRP-KULTUREN: Jeg sitter i hagen min her i Oslo og venter på solformørkelsen. Naboen skvaldrer på den andre siden av hekken, om fedrelandet som går av hengslene, opprørte betroelser til en eller annen om at han jobber svart nå om dagen, for hva faen skal en stakkar gjøre med denne helvetes regjeringa som herjer her i landet? Stemmen stiger, legger seg som en loop over vannspredere og solformørkelse.

Og disse kunstnerne da, som sitter med hendene i fanget og hever stipend, ja, naboen har nettopp hjemkommet fra Tjøme hvor det var noen kruseduller i glass og ramme som folket har betalt for, nei, verden går av hengslene. Og alle disse døgeniktene som kommer fra disse landene hvor en tjener ti kroner om dagen, og her sitter dem med hendene i fanget de også og klager på at de bor i telt. Men nå kommer gudskjelov snart Siv og tar kontrollen, da skal det bli slutt på teltleire og skattebetalte kruseduller…

Samtalen, eller monologen, for den andre får knapt presset inn et kortpuset ja, dreier mot gamle dager, om oldefaren som utvandret til Amerika. Om store gårder i Little Norway, om havre og feit matjord, nye muligheter etter sult og nød i et utarmet Norge for ikke så alt for lenge siden…

Og det er jo noe forbannet tull at disse brune kommer hit fordi der er farlig der de bor. Det er her det er farlig, hvem tør å krysse Grønlands Torg etter mørkest frembrudd? Disse gjengene som sitter på ræva og tygger på noen grønne tuster dagen lang. Og vi har da ingen tradisjon her i landet på kniv- stikking og det som verre er…(«i hine hårde dager med øldrikk og svir, da kniven satt løst i hallingdølens slir…»)

Disse døgeniktene skal ut av landet bare Siv kommer til makta, og det er jævlig viktig at vi støtter den dama.

Hun er det tæl i, og, så er hun jo ei snerten liten snelle. Kverna durer videre.

Om at i går telte han treogtjue «brune» på 37-bussen, ja, vi hvite er jo blitt en minoritet i egen by! Om mora som er toognitti og har fått hjemmehjelp, en ung mann fra Kambodsja som egentlig er lege, ja, det er vel ikke det samme som lege her hos oss. Sikkert noe muffens. Tjuver og kjeltringer, men denne er visst ærlig, sølvtøyet og pengene i håndveska på kjøkkenet er urørt.

Og så er det operaen da. Et pengesluk. Hvem faen er det som går i operaen? Feite kjerringer som hyler som stukne griser? Dette skal folk flest betale for?

Og festivalen nede ved vannspeilet. Nå blir vi på Grønland, Kampen og Enga oversvømt av narkomane og tjuvpakk. I fjor forsvant det ei hvit penskjorte fra klessnora, og det midt på dagen. Nei disse utlendingene.

Og kan noen gjøre noe med bensinprisene, matvareprisene, pollenutslippet?

Det er en halv time siden sola skulle ha forsvunnet, men ingenting skjedde…Kan du redde oss fra alt dette Siv? Nå er det bare deg vi venter på…

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!