Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Brev til Bernander

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MUHAMMED: Med referanse til Dagbladets artikkel «NRK framstilte Muhammed som en gris», ser jeg dessverre nødvendigheten av å informere kringkastingssjefen samt norske redaktører og journalister om et eksisterende og meget presserende behov for å finne en akseptabel balanse mellom medienes behov for å beskytte sin ytringsfrihet, og ansvaret og respekten for medmennesker. Denne balansen er den eneste fornuftige og ansvarlige løsning på en uhyre vanskelig og vond prosess. En løsning er helt essensiell akkurat nå, fordi dagen ennå ikke er kommet for Vesten og resten av verden til å forstå hverandre på dette punktet. Vi har nådd et punkt der menneskers liv står på spill. Derfor har vi ikke noe annet valg enn å balansere våre prinsipper mot vårt ansvar for fred mellom mennesker. Hver kamp har sin tid, og akkurat nå ligger vi alle an til å bli tapere. Journalister og redaktører er derfor nødt til å fire på prinsippene i denne saken.

DE ENORME reaksjonene vi har sett fra muslimer verden over er reelle bevis på at millioner av ordinære mennesker føler seg krenket langt utover det normale. Skaden er for øvrig allerede gjort, en interessant debatt er igangsatt og vi har lært mye, men la oss for all del ikke gni salt i såret. Det er først og fremst totalt respektløst overfor våre muslimske medborgere, deretter er det ansvarsløst overfor oss som i flere år, i all beskjedenhet, har jobbet for å bedre forholdet mellom våre to verdener. Det er overraskende å se hvordan en av NRKs redaktører har tillatt å fortsette dette unødvendige og farlige harselaset i «Hallo i uken». Videre vitner det om ignorans og uansvarlighet når den samme redaktøren går ut i etterkant og sier at vi ikke lar oss skremme til taushet. Kringkastingssjefens fraværende kommentar på dette overtrampet er også svært forunderlig. Vi som norske arbeidere i Midtøsten har måttet igangsette en enorm brannslokkingsaksjon for å forsøke å gjenopprette Norges rykte blant helt vanlige mennesker, som for øvrig ikke ser noen som helst rød linje mellom kampen for ytringsfrihet og krenkelse av deres Profet. Begrepet respekt kan se ut til å ha blitt tømt for innhold i det nordlige Europa. Ingenting er lenger hellig for oss. Sånn er det ikke i resten av verden. Det er vi bare nødt til å forstå og respektere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!