Brev til helseministeren

LØNN: Jeg er sikkert en av disse jentene som må slutte å syte over lønna, ingen har tross alt tvunget meg til å bli sykepleier. Men det er vanskelig å motivere seg på blodig urettferdige vilkår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Bjarne Håkon Hanssen. Det er snart vår. Som nyutdannet sykepleier er jeg på jobbjakt. Etter ett år som studentpolitiker på fulltid gleder jeg meg til å komme tilbake til pasienter og pårørende. Jeg ivrer etter å bli en aktør i alt det spennende som skjer i helsevesenet nå. Jeg vil gjerne være med på å få samhandlingsreformen til å bli en suksess, slik at pasienter kan få rett behandling til rett tid og på rett sted. Men pågangsmotet synker for hver eneste stillingsannonse jeg leser. Lysten avtar gradvis. Ønsket om å være en løsningsorientert aktør, gjør imidlertid at jeg skriver til deg nå.

Jeg vet at min kompetanse trengs for at bedre samhandling i helsevesenet skal bli virkelighet. Sykepleiere er der pasienten er, hele døgnet, hele livet. Vi ser pasientens behov og har kunnskap til å iverksette relevante tiltak. Vår jobb er en forutsetning for god samhandling mellom de ulike nivåene i helsevesenet. Det er derfor jeg har valgt denne utdannelsen. Og ja, jeg har valgt den helt frivillig! Jeg er sikkert en av disse jentene som må slutte å syte over lønna, ingen har tross alt tvunget meg til å bli sykepleier. Gjett om jeg er lei den frasen! Jeg kunne (som de fleste andre sykepleiere) valgt mange andre yrker som gir mer status, og som ikke minst er bedre lønnet. Men jeg valgte sykepleie, fordi det var det jeg aller helst ville. Jeg ville være i sentrum av helsetjenesten og utføre et yrke som både er meningsfullt og som stiller store krav til intellektet og organisatoriske evner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer