Brev til «pensjonstaper»

Jeg vil gjerne berolige deg og andre i din situasjon.

FÅR SVAR: Irene Kristiansen fortalte nylig til Dagbladet at hun hadde dårlig oversikt over framtidig pensjon.
FÅR SVAR: Irene Kristiansen fortalte nylig til Dagbladet at hun hadde dårlig oversikt over framtidig pensjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg kjenner ikke deg, Irene Kristiansen (43), men jeg fikk lyst til å skrive til deg da jeg leste hva du sa til Dagbladet om pensjon 27. august.» Slik skriver leder i Rødt, Bjørnar Moxnes, til deg denne uken, og nå også jeg. Men i motsetning til Moxnes kommer jeg med gode nyheter. Du forteller at du «at du ikke orker å ta innover deg hva som skal skje om 30 år». Antakelig har du enda mindre lyst etter at Moxnes har advart med at du «antakelig vil bli skremt».

Dessverre tror jeg at du er representativ for mange. Derfor vil jeg gjerne berolige deg og andre i din situasjon: Du vil ikke «få høre at du får utbetalt 3000 kroner i måneden når du er 70». Folketrygden sparer 18,1 prosent tilsvarende lønnen din hvert år, og alle årene du jobber, teller like mye.

Den neste gode nyheten er at arbeidsgiver må spare til pensjon for deg. Hvor mye de sparer der du jobber, må du imidlertid selv undersøke. Du har antakelig fått informasjon om dette fra arbeidsgiver og pensjonsleverandøren din.

Og da er vi over på den tredje gode nyheten, at det har blitt ganske enkelt å undersøke hva du kommer til å få i pensjon: Du kan logge inn hos Nav eller pensjonsleverandøren din og få ganske gode anslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer