KOMMENTARER

«Brexit» i nytt halmstrå

Boris Johnson er ikke fremmed for risikosport, og han har fått et nytt halmstrå å henge i fra EU.

«Brexit» i nytt halmstrå
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

EU og Storbritannia kom i siste liten før toppmøtet i EU i dag fram til en ny avtale om skilsmisse. Forhandlerne kom så seint i mål at de 27 andre EU-lederne bare kan gi politisk godkjenning til avtalen, juridisk finpussing må komme seinere.

Den britiske statsministeren, Boris Johnson, har på telefon til presidenten i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, sagt at han er trygg på å få avtalen godkjent i Underhuset. Han vil legge den fram for de folkevalgte i et høyst uvanlig møte lørdag. Da, og etterpå, kan hva som helst skje, om vi skal dømme etter tidligere forviklinger i denne langdryge sagaen som har fått navnet «Brexit».

Johnson skal nemlig få Storbritannia ut av EU 31. oktober, «koste hva det koste vil». Vi får nå se. Forgjengeren Theresa May fikk sin avtale med EU avvist tre ganger i Underhuset. For det første er denne avtalen til Johnson i det aller, aller meste helt lik den til May, som Johnson mente var «som å polere en dritt». Det eneste som er noe annerledes er løsningene for grensa mellom Nord-Irland og Irland, som ved britisk utmelding blir yttergrense for EU. For det andre er tilliten til Johnson i Underhuset veldig mye svakere enn den som kom May til gode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer