Brian Wilson omfavnet Turboneger

Det norske bandet møtte legenden Brian Wilson på Roskilde.

ROSKILDE: - Tror du vi er star struck eller? Brian Wilson tok tak i oss og klemte. Det var nesten umulig å unnslippe. Han tok grep rundt oss, sier Turbonegers Knut Schreiner, Rune Grønn og Christer Engen til Dagbladet.no.

Møtet mellom norsk rock og en av popmusikkens virkelige store artister, Brian Wilson fra Beach Boys, skjedde i backstageområdet til Orange scene.

Turboneger var ferdig med sin konsert, mens Wilson gikk på scenen klokka 19.30 i kveld.

- Bedre musiker

Den store popsnekkeren gav i fjor endelig ut albumet «Smile». Meningen på 60-tallet var at det skulle være en grensesprengende popplate, et svar på tiltale i forhold til Beatles\' «Sgt. Pepper». Slik gikk det aldri. Wilson fikk ikke helt ting på plass i hodet, skiva kom aldri ut, men myten om det ufullendte mesterverket var uansett skapt.

- Jeg tror de mentale problemene mine har gjort meg til en bedre musiker på scenen. Det var ganske ille en stund, men jeg tvang meg selv gjennom det. Nå får frykten og angsten meg bare til å fokusere mer. Det er gøy å spille konsert igjen og det derfor jeg liker å starte med Beach Boys-låta «To do it again», sier Brian Wilson til Dagbladet.no

Turbo leverte hits

Nå er Wilson på turné, og leverer litt californisk solskinn på festivaler i Europa. Da legenden holdt konsert på Glastonbury, fikk de fremmøtte høre slagere som «California Girls», «Wouldn’t It Be Nice» og «Good Vibrations».

Turboneger på sin side leverte en god miks av gammelt og nytt på Roskilde i dag. De fremmøtte kunne kose seg til hits som «Age of Pamparius», «Erection» og «High on the Crime» i sommersola på Roskilde.

Dagbladet har intervjuet Brian Wilson på Roskilde. Du kan lese hele intervjuet i papiravisa i dag (mandag).

OMFAVNET TURBONEGER: Fra venstre Knut Schreiner, Beach Boys-legenden Brian Wilson, Rune Grønn og Christer Engen møttes backstage på Roskildefestivalen.