Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bridget Jones-forfatteren mener å ha funnet nøkkelen til nettdating

Lønner seg å være bitch.

NY BRIDGET-BOK Helen Fielding utga en ny bok om Bridget Jones i oktober. Nettdating inngikk i researchen. Foto: NTB SCANPIX
NY BRIDGET-BOK Helen Fielding utga en ny bok om Bridget Jones i oktober. Nettdating inngikk i researchen. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet:) For noen uker siden slapp Helen Fielding bok nummer tre om chick.lit-heltinnen Bridget Jones, med tittelen «Mad About the Boy».

I den nye boka er Bridget i begynnelsen av femtiåra, enke og småbarnsmor, og oppdager at sjekkemarkedet har endret seg en del siden tusenårsskiftet. Venninnene driver med nettdating, og selv møter hun en mann via Twitter.

Under et bokbad i Los Angeles nylig, avslørte Fielding at hun selv eksperimenterte med nettdating i forbindelse med researchen til den nye boka. Det skriver blant andre avisa Daily Mail.

Formålet var å teste ut hva som fungerte best - å være søt og snill, eller slem og sexy. Fielding opprettet to ulike profiler på en datingside, den ene var en søt og snill kvinne som fortalte at hun likte å lese og lage mat. Den andre fikk navnet «Super Lucky Bitch» og var beskrevet som «en ekte bitch», ifølge Fielding, men hadde et sexy profilbilde.

- Dere gjetter vel hvem som var mest populær. Super Lucky Bitch fikk alle svarene, sa Fielding.

Det var Fieldings venninne, skuespiller Carrie Fisher, som intervjuet henne under bokbadet. Fisher spurte henne om hun hadde gått på date med noen av mennene hun møtte gjennom nettstedet. Fielding har selv vært singel siden hun ble skilt fra mannen Kevin Curran i 2009. Hun svarte at hun hadde møtt én, som klarte å gjette seg fram til hvem hun var.

- Jeg møtte ham og forklarte at jeg gjorde research, og han tok det veldig pent, sa hun ifølge avisa.