Bridget Jones i forkledning

Masete om nettsjekking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Besettelsen» er visstnok en dokumentar, men minner i fortellergrep og oppbygning mer om en roman.

Henne-journalist Pernille Dysthe har tidligere fått hederlig omtale for en personlige bok om ADHD. Denne gangen forteller hun en «dokumentarisk forankret historie» om en kvinne som blir hekta på en mann, og vice versa, gjennom nettdating.

Som dop

Det er i utgangspunktet ingen dårlig idé å framvise hvordan ny informasjonsteknologi gjennomsyrer livene våre, og til tider kan arte seg som dop. Hvem har ikke i perioder sjekket Facebookprofilen sin fem ganger daglig for så til slutt å måtte tvinge seg til å ta en hvit uke offline.

Hovedpersonen i «Besettelsen» er online døgnet rundt, enten på sjekkesider eller med mobilen som sengepartner. Boka framviser på en effektiv måte hvor utrolig enspora man blir av å leve livet sitt i påvente av respons fra et annet menneske. Nettet akselererer dette behovet.

Fordøyingsproblem

Boka er skrevet i et oppjaget språk, egnet til å understreke selve besettelsen, men det gjør den også svært masete å lese. Å komme seg gjennom alle klisjeene er direkte belastende. Boka er gjennomsyret av formuleringer som: «Jeg ligger her og vrir tankene til spunnet lakris. (...) Jeg skulle ønske, så inderlig at jeg kunne spole tida fram, men jeg fortsetter å svelge firkantede minutter» og «Sfinxen knytter hendene og løser dem ut igjen, til fingrene står sprikende ut i luften som erigerte sosisser. For øvrig er pikken hans tre ganger så stor, og han vet hvordan han skal bruke den.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer