Bright Eyes & Her Space Holiday

Bright Eyes er Conor Oberst og alle de som han kan tenke seg å spille med. Og omvendt. Bright Eyes og Space Holiday var de to første bandene på plateselskapet Wichita. I kveld er begge på So What.

Wichita er drevet av Dick Green og Mark Bowen som tidligere jobbet i suksessplateselskapet Creation, kjent for blant andre Oasis og Teenage Fanclub. Sett ut fra dette kunne man jo kanskje tro at dette dreier seg om fengende pop og rock, men dengang ei. En stor forskjell: Teenage og Oasis er fra Storbritannia. Det er så absolutt ikke bandene på Wichita. Med røtter i henholdsvis Omaha, Nebraska og San Francisco byr de på noe ganske annet.

Bright Eyes: En blanding av Cohens lyrikk og den sinte, alternative country-inspirerte rocken som blant andre Violent Femmes står for. Ta dette og bland det med all pasjonen og bitterheten til en 20 år gammel særing, Conor Oberst, og du har Bright Eyes.

Her Space Holiday: Noe i nærheten av hva vi hadde fått hvis Spiritualized var signet på Warp. Spiritualized: Transcendentalt og melankolsk orkester med nydelige støypartier. Warp: Et av foregangsselskapene når det gjelder nyskapende elektronisk musikk gjennom de siste ti år.

NME anmeldte en konsert med begge i London nylig, og for å si det mildt: de likte det de hørte. Tirsdag spiller de altså på So What is Oslo.

Aktuell lytting: Bright Eyes - Fevers and mirrors og Her Space Holiday - Home Is Where You Hang Yourself. Begge er altså gitt ut på Wichita, som her hjemme er distribuert av Tuba.