Anmeldelse: Ask Carol - «AC I: Control You»

Briljant debut

Ask Carol testet ut musikken på naboens kuer - og TikTok.

MODEN DEBUT: Karoline Strømshoved og Ask Thorsønn Borgen utgjør duoen Ask Carol, som med «AC I: Control You» leverer det vår anmelder omtaler som «en sjeldent moden debut». Nå kan de også spille live for andre enn kuene i Østerdalen. Foto: Chovan Records
MODEN DEBUT: Karoline Strømshoved og Ask Thorsønn Borgen utgjør duoen Ask Carol, som med «AC I: Control You» leverer det vår anmelder omtaler som «en sjeldent moden debut». Nå kan de også spille live for andre enn kuene i Østerdalen. Foto: Chovan Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er nok første gang fjellbygda Auma mellom Alvdal og Tynset, med vel 100 innbyggere, fostrer «verdensstjerner». Duoen Ask Carol kommer ut av tilnærmet full isolasjon under pandemien med debutalbumet «AC I: Control You», spilt inn i eget studio, testet ut på kuene på nabogården - og med stort hell på TikTok.

Videoene duoen har lagt ut har fått tittelen «CowChella», Ask Carols rake motsetning til den gigantiske amerikanske festivalen Coachella! Videoen du kan se lenger ned i anmeldelsen har slått ekstra godt an og har 1,4 millioner visninger på TikTok, en annen «CowChella»-video har 1,2 millioner visninger.

«Gjør det selv»

Ask Carol er en ekte DIY-duo som har brukt tid på å foredle musikken og uttrykket. Nedetida under pandemien ble brukt til å «gjenoppfinne» bandet og bygge det opp på nytt.

Duoen lager, spiller inn og produserer musikken, lager merch, spiller inn videoer og animasjoner, multitasker liveopptredener, gjør PR og booker konserter. Likevel høres de ut som et stort band, blant annet med hjelp av et imponerende pedalbrett.

Så hvorfor har du kanskje ikke hørt om dem?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer