Briljant ny Burton-kvartett, supert Sandvika Storband

Gamle helter innfrir, kommende viser lovende takter i Havana.

NY STOR KVARTETT:  Vibrafonisten Gary Burton (bakerst) har med seg det nye gitar-esset Julian Lage, bassisten Scott Colley og trommeslageren Antonio Sanchez i sin nye kvartett som nå platedebuterer. Foto: Mack Avenue Records.
NY STOR KVARTETT: Vibrafonisten Gary Burton (bakerst) har med seg det nye gitar-esset Julian Lage, bassisten Scott Colley og trommeslageren Antonio Sanchez i sin nye kvartett som nå platedebuterer. Foto: Mack Avenue Records. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med fartstid fra 1970 og en historie rik på høydepunkter er Sandvika Storband en norsk jazzinstitusjon med både patina og vitalitet rundt 40-årsjubileet.

Ikke minst kommer det siste glimrende til uttrykk på jubileumsalbumet «A Novel Approach».

ØYVIND BRÆKKE — for 20 år siden ung annentrombonist i bandet - har arrangert komposisjoner av Mathias Eick (4) og Jacob Young (5) og stiller som gjestesolist sammen med de to. Frank Brodahl dirigerer og har signert produksjonen, og både disse fire og de 17 SS-musikerne kan fortsette ferden mot 50-årsjubileet i trygg forvissning om at 40-årsmarkeringen skal bli vrien å toppe, iallfall hva jubileumsplate angår.

Brække har plukket repertoar fra Eicks og Youngs ECM-album samt Youngs «Glow», og har gjort kammer-/småbandjazz til storbandmusikk med en arrangørhånd som både er melodilojal, storbandsikker og leken innenfor den nødvendige stramheten.

Storbandet, som også teller gode solister i egne rekker, er akkurat passe breialt i uttrykket der det smeller til for full blås eller maler velpleiet, og inspirerer åpenbart Eick, Young og Brække til solistisk dåd med sin helhjertede innsats. Iallfall spiller både trompetisten, gitaristen og trombonisten opp mot det beste jeg kan huske å ha hørt av dem på plate tidligere, og spesielt for Eick og Young må det har vært en gladopplevelse å møte sine egne låter i så fargerike arrangementer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer