Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Briljant og vrøvlete om Munch som blodtørstig vampyr

Grøsser-pastisj fra Steffen Kverneland. 

MUNCH-GRØSSER: Steffen Kverneland har gjort Edvard Munch til romanfigur i en vampyrfortelling. Foto: LARS EIVIND BONES
MUNCH-GRØSSER: Steffen Kverneland har gjort Edvard Munch til romanfigur i en vampyrfortelling. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

«De døde er forsvarsløse», fastslår Per Sunde i et innlegg i Dagbladet, der han med rette etterlyser etiske grenser i den pågående debatten om forholdet mellom liv og diktning.

Den biografiske romanen er en versting i så måte, og Steffen Kverneland tar det helt ut i grøsser-pastisjen om Edvard Munch som blodtørstig vampyr.

Hovedpersonen er en nokså frynsete og forfyllet Steffen Kverneland. Sammen med Munch-spesialisten Liv Jacobsen kommer han over ukjente Munch-malerier som gir et skrekkinngytende innblikk i de egentlige motivene til malerens berømte verk. Det skal nesten koste dem livet.

Blodsugende seriemorder

Munch er et funn for enhver biograf. En familiehistorie med død, galskap og tæring. Fyll, paranoia og hallusinasjoner, som endte med nervesammenbrudd og innleggelse i 1907. Etter behandlingen var Munch som forvandlet: «Den tidligere dekadente symbolisten med de melankolske og morbide motivene var som forduftet. Plutselig var bildene kjernesunne åpenbaringer struttende av lys, farger, livsglede og optimisme».

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?