Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Briljant ulvemor

Genuin og episk referanserock.

CD: Den tyngre delen av australsk rock har stort sett vært forbeholdt en eksentrisk gjeng ved navn AC/DC. Nå får de endelig konkurranse.

Wolfmother har løsere snipp enn den formelbaserte og hyperbrukervennlige boogierocken til seniorene, men ivaretar mye av den samme umiddelbare appellen.

Rammebevisst

Wolfmother er sin epoke nærmest pinlig bevisst. Andrew Stockdale har kalibrert stemmebåndet sitt et sted mellom Robert Plant og Ozzy Osbourne og riffer som om han var fødd med en Gibson rundt halsen. Chris Ross og Myles Heskett tar opp tradisjonen fra John Bonham og Geezer Butler og leverer et tett og ufeilbarlig komp.

Syttitallspastisj er en ting, The Darkness gjorde mye av det samme med tiåret som kom etterpå. Den store forskjellen ligger i at der åttitallsfeiringen til slutt endte opp som et noe sidrumpa karneval, er ikke Wolfmothers mystikkbekledde tilbakeblikk offer for den samme novelty-fella. 70-tallsrock har tross alt aldri slitt med samme spandex-kompleks.

Genuint og ektefølt

Fra den Cream-aktige åpningen «Dimension» , The Who-flørten «White Unicorn» , via riffmonsteret «Woman» og episke «Colossal» , til det tilbakelente avslutningssporet «Vagabond» , leverer de australske rockerne et velsmurt, dynamisk og først og fremst bunnsolid album.

En ting er å ha referansene i orden, den riktige produksjonen og tidstypisk hårsveis, men man skal også ha låter til å bære konstruksjonen, noe Sydney-gjengen har til gagns.

Tross havet av referanser framstår «Wolfmother» som noe genuint, ektefølt og eget.

Ryktene vil ha det til at Wolfmother er enda bedre fra scenekanten enn på plate. Gled dere Quart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling