Filmanmeldelse: «Nobody» med Bob Odenkirk

Briljerer i uoriginal voldsporno

Tenker du noen gang at forholdet til familien hadde blitt bedre om du ble ekstremt voldelig? Her er filmen for deg.

«NOBODY»: Bob Odenkirk, kjent fra serier som «Better Call Saul» og «Breaking Bad», spiller hovedrollen i actionthrilleren om en tidligere hemmelig agent som savner spenning i hverdagen. Se traileren Vis mer
Publisert

«Nobody»

Actionthriller

Regi: Ilya Naishuller
Skuespillere: Bob Odenkirk, Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen
Premieredato: 28. mai
Aldersgrense: 15 år

«Vold kan løse mye, også dårlige familierelasjoner.»
Se alle anmeldelser

Hutch Mansell (glimrende spilt av Bob Odenkirk) er en «nobody» som lever et kjedelig liv som regnskapsfører. Et innbrudd i familiehjemmet bryter rutinen og starter en kjedereaksjon av vold, drap og avsløringer.

Chuck viser seg å være en tidligere hemmelig agent som valgte bort spenning for et vanlig liv. Savnet etter drap har ført til at forholdet til familien lider. Etter at han har stilnet hevnlysten fra innbruddet ved å utøve kreativ og ekstrem vold mot fulle menn på bussen, går det plutselig mye bedre på hjemmebane. Hutch føler seg som en mann igjen, og kona vil til og med ha sex!

Dessverre fører ikke volden bare til et bedre forhold til familien, men også til problemer med den russiske mafiaen. Er det ikke typisk?

Generisk actionfilm

Jo, det er dessverre det. «Nobody» prøver ikke å være noe annet enn en generisk actionfilm om en hovedperson som endelig får oppleve det mange menn drømmer om: å bruke vold mot noen som fortjener det. Det finnes nå så mange liknende filmer at man tar seg i å ønske en hevnfilm hvor de slemme ikke er mafiamedlemmer, men filmstudio-sjefer som fortsetter å lage enda flere liknende filmer.

I tillegg til at handlingen i «Nobody» minner om manusforfatter Derek Kolstads franchise «John Wick», er den også stilistisk lik, om noe tammere. Actionscenene fra regissør Ilya Naishuller («Hardcore Henry») er likevel flotte å se på og ofte ganske morsomme. Historien er derimot tynn, dialogen overflatisk, og de eneste overraskelsene filmen har å by på er hvordan Chuck dreper og sloss. Og er det ikke snart på tide å bytte ut russisk mafia som antagonister?

Vold uten unnskyldning

Til forskjell fra klassikere som «Falling Down», dveler «Nobody» lite ved hovedpersonens motivasjon eller moral. Den utløsende faktoren for Chucks comeback som voldsmann er at innbruddstyvene tok datterens favorittkjede, og det sier egentlig alt om filmen.

«Nobody» er for deg som elsker litt forglemmelig, men velprodusert action, og som alltid har drømt om å bruke vold uten å argumentere godt for hvorfor du gjør det. Etter populariteten til liknende filmer å dømme, er det ganske mange av dere. Det er selvsagt greit, så lenge dere ikke angriper meg for denne anmeldelsen.

«Nobody»

Actionthriller

Regi: Ilya Naishuller
Skuespillere: Bob Odenkirk, Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen
Premieredato: 28. mai
Aldersgrense: 15 år

«Vold kan løse mye, også dårlige familierelasjoner.»
Se alle anmeldelser

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer