«Brille» mistet over 150 000 seere i overgangen til TVNorge

- Vi lever av de kommersielle TV-seerne, sier kanalen.

FÆRRE SEERE: Da Bård Tufte Johansens og Harald Eias program hadde premiere på andre sesong av «Brille» på NRK endte de med et seertall på 475 000 i fjor. Det var imidlertid kun 324 000 som fikk med seg sesongpremieren på TVNorge i går. Foto: TVNorge
FÆRRE SEERE: Da Bård Tufte Johansens og Harald Eias program hadde premiere på andre sesong av «Brille» på NRK endte de med et seertall på 475 000 i fjor. Det var imidlertid kun 324 000 som fikk med seg sesongpremieren på TVNorge i går. Foto: TVNorgeVis mer

(Dagbladet): I går var det premiere på tredje sesong av «Brille». Humorprogrammet som tøyser med vitenskapelige fakta valgte å avslutte sitt samarbeid med NRK etter andre sesong, for så å gå over til den konkurrerende tv-kanalen TVNorge nå i høst.

Bård Tufte Johansens og Harald Eias program hadde en knusende åpning under første episode på NRK i januar i 2012, og ble sett av hele 795 000 seere. Premieren på andre sesong av «Brille» på NRK hadde et seertall på 475 000.

Nå som «Brille» har gått over til TVNorge, var det 324 000 som fikk med seg sesongpremieren i går. Tallene utgjorde en seerandel på 31,9 prosent.

Det vil altså si at gårsdagens premiere hadde over 150 000 færre seere enn den hadde under premieren på NRK under andre sesong.

- En kjempestart Ifølge en pressemelding fra TVNorge er det nesten 40 prosent høyere andel blant seerne under 50 år enn det NRK-premieren hadde i fjor.

- Dette er en kjempestart for «Brille» og Bård og Harald på TVNorge. De leverer seerandeler helt på høyde med «Asbjørn Brekke-show» og «I kveld med YLVIS». Jeg er imponert, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og SBS Discovery, i pressemeldingen.

- NRK-premieren forrige sesong trakk 475 000 seere, men bare 214 000 av disse var under 50 år. Vi lever av de kommersielle TV-seerne, og målet var å holde oss stabile i denne målgruppen. Det klarer vi, og vi øker i tillegg. Det er bare å gratulere Bård og Harald med en kjempestart på TVNorge, sier Landsverk.

Begynte å gråte Under gårsdagens episode hadde de med seg komiker Else Kåss Furuseth, programleder Stian Blipp og Steinar Sagen fra radioprogammet «Radioresepsjonen» som deltakere.

Der fikk man blant annet se Else Kåss Furuseth hive i seg fersk chili, som hun senere begynner å gråte av.