Briller inkludert

Tredimensjonal barnefilm fra cyberspace.

FILM: Roberto Rodriguez lager ikke bare actionspekket James Bond-parodier for barn, nå gjør han også selve kinoopplevelsen til et heidundrende sirkus. Til tredje og nyeste «Småspioner»-filmen får de utlevert røde og grønne plastbriller i døra, til en tredimensjonal filmopplevelse.

Ingen nyhet akkurat, samme verktøy og samme effekt ble prøvd allerede på 1950-tallet. Ifølge ekspertene har IMAX-teknologien tatt 3-D-illusjonen lysår framover, og dette er definitivt den gamle billigvarianten. Men, det er gøyere enn popkorn.

Det gir en skikkelig videospill-fornemmelse når våre to små spionhelter Carmen og Juni Cortez (Alexa Vega og Daryl Sabara) svever gjennom «cyberspace». I denne filmen er Carmen tatt til fange i et videospill kalt «Game Over». Det er konstruert av en ond Toymaker (Sylvester Stallone), som har den slemme hensikt å hjernevaske alle barn som logger seg på. Carmen er allerede i koma i spillets fjerde og nest siste nivå. Juni, som skal redde henne og ta seg til femte nivå for å ufarliggjøre spillet, må forsere de dødeligste roboter, metallknusere og lavasteiner.

Alle disse dødsfarlige objektene kommer jo susende ut av lerretet mot oss i våre rød/grønne briller, og sånn sett er den tredje utgaven av «Småspioner» sannsynligvis skumlere for de minste. Dette er ikke akkurat Barbie, men dødskult for litt større gutter.