Bringsværd med ny barnebok

Alle barn kan glede seg til høsten. Da kommer det en ny bok fra Tor Åge Bringsværd hånd. Denne gang med Medusa i hovedrollen.

Pingle-peik

I dag presenterte Gyldendal Tiden sine høstlister for barn og ungdom. Bokslippet står i serienes tegn. MIME-bøkene om mytiske skikkelser fra andre land og kulturer får en oppfølger med Tore Bringsværds «Medusa».

I tillegg lanseres en ny serie - BOKORMEN - som retter seg inn mot barn som nettopp har lært å lese. Hvert halvår vil det komme nye bøker i et barnevennlig format og med mange illustrasjoner. Vinnerutdragene fra Gyldendal Tidens biografikonkurranse kommer nå publikum til gode i form av serien «Biografien om».

Leste høyt

Anne Østgaard var til stede og leste høyt fra«Nette Nellys nese og andre vanvittige vers», om Kåre med det uregjerlige håret og vesle, syke Pingle-Peik.

Stor oppmerksomhet ble viet utenlandske forfattere i norsk oversettelse, som utgjør et viktig tilskudd til den norske bokkulturen. Blant annet kommer denne høsten Paul Shiptons «Billy Muldoon: Fryktens hage» - en utradisjonell ungdomskrim som utspiller seg i en hage med insekter som hovedpersoner. Og detektiven sjøl er - riktig gjettet - ei bille.

Vikram Seth med fabler

Ellers kan nevnes at Vikram Seth, kjent for eposet «En passende ung mann», utgis på norsk med en rekke fabler fra ulike kulturer. Anne Cath Vestly kommer med nye historier om Knerten, som ikke tidligere har vært utgitt i bokform. Bjørn Dæhlie skriver om å være god på ski, og Morten Jørgensen debuterer som barnebokforfatter med Kalle Solflue og insekttyvene.

FORNØYELIG: Anne