Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Briskeby-Lise skal kåre Norges vakreste dialekt

Med Lise Karlsnes og frisbee-kunstneren Sune Wentzel i spissen, skal radiokanalen P4 denne sommeren kåre Norges vakreste dialekt.

SOMMERTURNÈ: Denne uken legger Sune Wentzel, Lise Karlsnes og Jan Normann ut på sommerturnè med P4.
SOMMERTURNÈ: Denne uken legger Sune Wentzel, Lise Karlsnes og Jan Normann ut på sommerturnè med P4. Vis mer

19 norske dialekter fra hele landet — en fra hvert fylke - er plukket ut. Gjennom sommeren skal P4s lyttere kåre den vakreste, eller mest populære om du vil. Sendingene fra «P4 Sommerturnè» ledes av rutinerte Jan Normann og pop- og moteikonet Lise Karlsnes, som denne sommeren debuterer som programleder på radio.

Sommerturnè For 19. året på rad ruller Norgest mest populære radiostasjon fra denne uken rundt på norske sommerveier for å møte lytterne ansikt til ansikt med show og moro.
-Vår radioturnè har blitt en institusjon i sommer-Norge. I år har vi med oss et knallsterkt lag, med en av landets største radiostjerner, Jan Normann, som ankerfeste. Med seg på lasset har han fått en av Norges mest karismatiske og suksessrike artister gjennom 2000-tallet - pop- og nå radiostjernen Lise Karlsnes. Samt seks ganger verdensmester i Frisbee og Mesternes Mester-finalist, Sune Wentzel, sier programredaktør Per Henrik Stenstrøm i P4.

Lytterne bestemmer -Vi skal skape radio- og frisbee-feber i sommer-Norge. Sune viser sitt spektakulære show, der han blant annet trekker med seg folk i alle aldre. Dessuten kan publikum lære seg kasteteknikk, spinning og triksing, forteller Stenstrøm. «P4 Sommerturnè» har 19 stoppesteder, og i hver sending er det plukket ut èn dialekt som lytterne skal gi karakterer mellom 0 og 10. Dialekten med flest poeng kåres høytidelig til «Norges vakreste».

Konkurransen krydres av komiker Gustav Nilsen, kjent fra årets kjendisutgave av «71 grader nord», som fremfører sin versjon av de aktuelle dialektene.  

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media