Briskeby selger dårlig i utlandet

ROSKILDE (Dagbladet): Briskeby ble mottatt som folkehelter på Roskilde-festivalen, men det norske kometbandet er ennå ikke i nærheten av et internasjonalt gjennombrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gruppas debutalbum har bare solgt 20000- 25000 utenfor Norge, bekrefter Universal Musics direktør, Petter Singsaas. Briskeby fikk en pangstart på sin internasjonale lansering da de varmet opp for a-ha på deres tysklandsturné i november. Siden den gang har Universal jobbet tungt med å lansere gruppa i Europa, men foreløpig er merittene få. De nådde en 91. plass på singellista i Tyskland med «Propaganda» og en 60. plass i samme land med albumet «Jeans For Onassis». Det er det - foreløpig.

Nøkkellandet

Singsaas hevder at Universal ikke er skuffet over at det går tregt med lanseringen.

- Jeg har fra dag én sagt at dette vil ta tid. Vi har en lang vei å gå før vi er der vi ønsker å være med Briskeby, men vi er da også midt i en prosess med å etablere bandet internasjonalt. Jeg har ikke tro på at det finnes snarveier i denne bransjen, sier han.

Tyskland har vært nøkkellandet i Universals internasjonale plan for Briskeby. Der har gruppas album solgt ca. 18000 eksemplarer. Nå er «Wide Awake» ute som den andre singelen fra plata.

- Ville ta Roskilde

Briskeby-albumet er også gitt ut i Østerrike, Sveits, Sverige og Danmark. Ca. 1000 eksemplarer er solgt i både Sverige og Danmark. Til høsten følger lansering i England. Englandskontoret til Universal viser stor entusiasme for Briskeby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer