Briskeby selger dårlig i utlandet

ROSKILDE (Dagbladet): Briskeby ble mottatt som folkehelter på Roskilde-festivalen, men det norske kometbandet er ennå ikke i nærheten av et internasjonalt gjennombrudd.

Gruppas debutalbum har bare solgt 20000- 25000 utenfor Norge, bekrefter Universal Musics direktør, Petter Singsaas. Briskeby fikk en pangstart på sin internasjonale lansering da de varmet opp for a-ha på deres tysklandsturné i november. Siden den gang har Universal jobbet tungt med å lansere gruppa i Europa, men foreløpig er merittene få. De nådde en 91. plass på singellista i Tyskland med «Propaganda» og en 60. plass i samme land med albumet «Jeans For Onassis». Det er det - foreløpig.

Nøkkellandet

Singsaas hevder at Universal ikke er skuffet over at det går tregt med lanseringen.

- Jeg har fra dag én sagt at dette vil ta tid. Vi har en lang vei å gå før vi er der vi ønsker å være med Briskeby, men vi er da også midt i en prosess med å etablere bandet internasjonalt. Jeg har ikke tro på at det finnes snarveier i denne bransjen, sier han.

Tyskland har vært nøkkellandet i Universals internasjonale plan for Briskeby. Der har gruppas album solgt ca. 18000 eksemplarer. Nå er «Wide Awake» ute som den andre singelen fra plata.

- Ville ta Roskilde

Briskeby-albumet er også gitt ut i Østerrike, Sveits, Sverige og Danmark. Ca. 1000 eksemplarer er solgt i både Sverige og Danmark. Til høsten følger lansering i England. Englandskontoret til Universal viser stor entusiasme for Briskeby.

Gårsdagens formiddagskonsert på Roskilde, viste at Briskeby har stjernekvalitet i mengder. Bandet fikk det til å koke i det hvite teltet med 10000 fans - de fleste norske. Rock bitch numero uno, Lise Karlsnes, blir bedre på scenen dess flere mennesker det er i lokalet.

- Vi gikk inn på scenen for å ta Roskilde. Det klarte vi også, fastslo hun fornøyd etter konserten.

HELTER: Bjørn «Bulle» Bergene og Lise Karlsnes rockest som om det gjaldt livet da de inntok Roskilde i går formiddag. De skapte 17. mai stemning i festivalens hvite telt med et hyperenergisk og sikkert show.