MER BRITISK: Harry Hole er allerede et kjent navn i den britiske litteraturverdenen. 15. mars neste år utgis også «Gjenferd» i Storbritannia. 
Foto: Lars Eivind Bones /Dagbladet
MER BRITISK: Harry Hole er allerede et kjent navn i den britiske litteraturverdenen. 15. mars neste år utgis også «Gjenferd» i Storbritannia. Foto: Lars Eivind Bones /DagbladetVis mer

Britene kan se fram til ny Nesbø-bok neste år

Men Martin Scorsese utsetter «Snømannen»-produksjonen.

(Dagbladet): Suksessforfatter Jo Nesbøs bøker har solgt for 11 millioner bøker på verdensbasis, og er utgitt på 40 språk. I Storbritannia er blant annet «Hodejegerne» og «Panserhjerte» å finne i bokhandlene.

Ifølge nettstedet booktrade.info kan britene se fram til nok en Harry Hole-bok på begynnelsen av nyåret.

Det britiske forlaget The Random House Group vil utgi boka «Gjenferd» (2011) 15. mars neste år, under den engelske tittelen «Phantom», melder nettstedet.

Selger bra Suksessforfatteren hadde i perioden mars - oktober i år solgt én million bøker på engelsk alene, ifølge Dagens Næringsliv.

Nesbøs tidligere utgivelser på de britiske øyer har blitt godt mottatt. Avisa skriver videre at han fram til oktober i år har solgt 847.000 bøker på de britiske øyer.

Med det er han den nest mest solgte krim- og spenningsforfatteren i Storbritannia. Kun den amerikanske forfatteren James Patterson selger mer enn nordmannen.

Harry Hole til USA Mye har skjedd på den internasjonale fronten for Nesbøs del i år.

For rundt tre uker siden ble det kjent at ingen ringere enn den anerkjente amerikanske regissøren Martin Scorsese er mannen som skal gi Jo Nesbøs roman «Snømannen» liv på det store lerretet i USA.

For tiden er Scorsese USA-aktuell med eventyrdramaet «Hugo», med blant annet Ben Kingsley, Jude Law og Asa Butterfield på rollelista.

Utsetter «The Snowman» Ifølge fusedfilm.com har han flere produksjoner å tenke på framover: «Love», «Furious», «The Wolf of Wall Street», «Gambler» og selvfølgelig filmatiseringen av «Snømannen» - gitt arbeidstittelen «The Snowman».

I et radiointervju med et BBC-program forteller den Oscar-vinnende regissørene at ingen av de ovenfornevnte prosjektene har førsteplass i køen, men at hans neste prosjekt vil bli «Silence» - basert på Shusako Endo-romanen fra 60-tallet.

- Jeg håper på å gjøre Endos bok som neste prosjekt, «Silence» ... Ikke håper, vi trekker bokstavelig talt alle elementene sammen på dette tidspunktet, sier Scorsese i intervjuet.

 UTSETTER «SNØMANNEN»: Stjerneregissør Martin Scorsese skal gi Harry Hole et ansikt på Hollywood-lerretet, men «Snømannen»-prosjektet står ikke først på lista. Foto: Olivia Harris / Reuters
UTSETTER «SNØMANNEN»: Stjerneregissør Martin Scorsese skal gi Harry Hole et ansikt på Hollywood-lerretet, men «Snømannen»-prosjektet står ikke først på lista. Foto: Olivia Harris / Reuters Vis mer