Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Britene lover supert Eurosong-show

Det går mot tidenes EuroSong-show i Birmingham 9. mai i år. -Britene lover et fantastisk show, sier prosjektleder Jon Ola Sand i NRK. Men hvis Norge får dårlig plassering, risikerer vi å ryke ut av EuroSong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tv-selskapet BBC og britene er sugne på å vise verden hvem som oppfant popmusikken.

Storbritannia er blitt sett på som den evige toeren etter i alt 14 andreplasser i Melodi Grand Grix.

Popnasjonen har bare innkassert fem seire i GPs 41-årige historie, inkludert fjorårets «Love Shine A Light» med Katrina & The Waves.

9. mai 1998

- Det er som om fotballen er kommet hjem. Signalene vi har fått fra BBC er at de nå skal vise verden at EuroSong er kommet til popmusikkens hjemland, sier Jon Ola Sand.

Den førtiandre GP-finalen går på lufta lørdag kveld 9. mai fra National Indoor Arena i Birmingham. Det er plass til 4000 i salen, hvorav 2500 er reservert delegatene og 500 til pressen. De resterende billettene er lagt ut for salg og kan kjøpes for ca 700 kroner.

Programlederne blir britisk-svenske Ulrika Jonsson og Terry Wogan, som begge har mange års tv-erfaring.

Friskere show

Den norske GP-finalen går av stabelen lørdag 28. februar. Låtene med komponister og tekstforfattere blir offentliggjort i dag. Hvem som skal framframføre de åtte-ti bidragene blir kjent seinere.

Hvem som skal være programleder, er ikke bestemt.

- Om det blir en eller to programledere - og hvem det blir - har vi ikke bestemt oss for - men det blir noen med erfaring. Og showet blir friskere enn tidligere, sier Sand.

Han bekrefter at det ikke blir Claus Wiese eller Tande-P. Ellers holder han alle muligheter åpne.

Kan ryke ut

- Det er viktig at NRK sender en god melodi til Birmingham, sier Sand.

I fjor fikk vi null poeng. Får vi dårlig plassering nok en gang, risikerer vi å falle ut. Omlag 35 land kjemper 23 plasser, og det er på bakgrunn av plasseringene de fem siste åra som avgjør hvem som blir med.

- Vi kommer garantert med i år. Vi har hatt en seier og flere gode plasseringer de siste åra, men går det like galt i år som i fjor, kan vi falle ut. Og siden GP er en av de flotteste juvelene i NRK, kan vi ikke la det skje, sier Sand.

FRISKT: -Melodi Grand Prix er en juvel, sier Jon Ola Sand i NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!