KOMMENTARER

Britenes sarte mager

Et ubegripelig stort antall briter går angivelig rundt med magesjau langs strendene i Spania, såpass alvorlig at de knapt kan nyte de britiske pubene der.

EPIDEMI: Diaré blant briter på ferie i Spania har fått epidemisk omfang. Her briter på fest i Magaluf på øya Mallorca. Foto: NTB Scanpix
EPIDEMI: Diaré blant briter på ferie i Spania har fått epidemisk omfang. Her briter på fest i Magaluf på øya Mallorca. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har antallet briter som krever erstatning for matforgiftning under ferie i Spania økt med opptil 700 prosent. Dette har kostet spanske hoteller nesten 60 millioner euro, skriver avisa El País.

Britene har utviklet «de mest sarte magene i verden», fastslo den britiske utenriksministeren, Boris Johnson, nylig. Danske, franske og tyske feriegjester bor på de samme hotellene i Spania og spiser den samme maten, men bare britene klager over matforgiftning.

Fenomenet ble oppdaget i 2016, ifølge spanske aviser, og det har mer med juss og penger å gjøre enn spansk mat. Lure britiske advokater har speidere ute som finner britiske feriegjester som de overtaler til å innlevere klage på magesjau. Klager trenger ingen legeattest eller andre beviser, og de kan klage inntil tre år etterpå. Reisebyrået som har solgt pakketurer med hotell og all mat og drikke innbakt, vil unngå dyre saksomkostninger i retten, og betaler erstatning i et utenomrettslig forlik. Advokatene og deres speidere tar sin del av kaka, og feriegjesten får ferien gratis. Reisebyrået velter så en del av utgiftene over til det spanske hotellet, og ærlige ferierende får høyere priser for sine pakketurer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer