Briter får ikke spille William

Brexit har ført til at britiske skuespillere ikke får spille deres egen prins i den kommende filmen «Spencer».

BREXIT-FØRINGER: I den kommende filmen blir hverken prins William, eller prinsesse Diana portrettert av en britisk skuespiller. Foto: Historia/REX
BREXIT-FØRINGER: I den kommende filmen blir hverken prins William, eller prinsesse Diana portrettert av en britisk skuespiller. Foto: Historia/REX Vis mer
Publisert

Storbritannia forlater EU i januar 2021 og det får uventede konsekvenser for en ny film der prins William skal portretteres, skriver The Guardian.

Før filmen skal i produksjon, vil det være en auditionprosess. Filmselskapet søker etter gutter i alderen 9-11 år, men bare de med europeiske pass kan søke rollen som prinsen. Britisk-europeisk pass godkjennes ikke.

Samme pass som investorer

Forklaringen på hvorfor britiske skuespillere ikke kan spille William, dreier seg om hvordan «Spencer» er finansiert. Casting-ansvarlig Amy Hubbard svarer flere Twitter-brukere om årsaken til beslutningen.

- Det er vanlig på filmer at passet for sentrale karakterer, må samsvare med passet til investorene, skriver Hubbard i en Twitter-melding.

THE CROWN: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og lady Diana. Video: Netflix Vis mer

Amerikaner spiller Diana

Prins William vil ikke være filmens eneste karakter som ikke spilles av en britisk skuespiller. Rollen som hans mor, prinsesse Diana, vil portretteres av amerikanske Kristen Stewart, ifølge Insider.

Filmen skal etter planen spilles inn i Tyskland tidlig i 2021. Filmens handling skal foregå på den britiske kongefamiliens gods, Sandringham i England. Regissør er chilenske Pablo Larrain, som blant annet regisserte filmen «Jackie», som omhandlet livet til USAs førstedame, Jackie Kennedy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer